Blog problemen oplossen

De inhoud die u heeft ingevoerd wordt niet geaccepteerd

Symptoom
Wanneer u een bericht in het blog probeert te posten, kan de volgende fout voorkomen:

De ingegeven bloginhoud is niet geaccepteerd.

Oorzaak
Dit betekend dat het bericht inhoud bevat die niet door het blog geaccepteerd worden. Deze fout komt vaak voor wanneer u stukken tekst van verschillende bronnen (bijv. websites) in uw blog plakt. Ook de opmaak van de tekst wordt meegekopieerd in de broncode van het bericht, wat de fout veroorzaakt.

Oplossing
Wanneer u opgemaakte tekst in uw blog wilt plakken doe dit dan als volgt:

• Open Kladblok (of een andere tekstverwerker)
  • Plak de tekst in Kladblok
  • Kopieer de tekst in Kladblok
  • Plak nu de tekst in het blog

Het blog laat de orginele website verdwijnen.

Symptoom
De orginele website is niet meer zichtbaar wanneer een blog wordt verwijderd dat is aangemaakt in de root van uw webruimte.

Oorzaak
Wanneer een nieuw blog wordt aangemaakt, wordt er automatisch een index.html bestand geplaatst in de root van uw webruimte.

De blog zorgt ervoor dat de website is verdwenen.

Als een bestand met die naam al bestaat in de map, wordt het bestaande bestand automatisch hernoemd.

Nadat het bestaande bestand automatisch hernoemd is, ziet het er als volgt uit: index.html-061123-1401.html (de nummers verschillen).

Nadat het blog is verwijderd, heeft de originele voorpagina hierdoor de verkeerde naam. Om correct te worden weergegeven, moet de voorpagina namelijk altijd index.html genoemd worden.

Oplossing
Bekijk de bestanden op uw webruimte(via een FTP-programma of File Manager in het configuratiescherm van uw domein).

• Verwijder het huidige index.html bestand (dit is/was de voorpagina van uw blog).
  • Als de originele voorpagina ook index.html was genoemd, voordat het blog werd geĆÆnstalleerd, staat er nu in de root van uw webruimte een bestand zoals dit: index.html-061123-1401.html (de nummers verschillen).
  • Hernoem dit bestand naar index.html.
  • U hoeft het bestand niet te hernoemen als de voorpagina index.htm of index.php was genoemd.