Blog administratie

1: Een blog verwijderen

Als u klikt op Next (Verwijderen) moet u daarna uw keuze nogmaals bevestigen.

Besluit en bevestig of u deze blog wilt verwijderen.

Als u klikt op Cancel (Annuleren) gaat u terug naar de lijst met uw blogs. Als u klikt op Next (Volgende) wordt het blog verwijderd.

NB: De map op uw FTP zal niet verwijderd worden wanneer u een blog verwijderd. Dit om afbeeldingen of bestanden te bewaren die u heeft geupload naar uw blog.

2: Een blog herstellen

Klik op Herstellen als u per ongeluk een aantal of alle blogbestanden op uw FTP heeft verwijderd.

3: Een blog bewerken

Klik Bewerken om de instellingen van uw blog aan te passen.

Klik op Aanpassen om het menu voor aanpassing van uw blog te openen.

3.1: De blognaam en locatie aanpassen

Om de naam en de locatie van het blog aan te passen klikt u op Blog Details. Dit opent het eerste scherm van de wizard om het blog aanmaken. Wanneer u een nieuwe naam of locatie heeft ingevuld klikt u op Save (Opslaan) om terug te gaan naar het hoofdmenu.

3.2: Wijzig de tijdsinstellingen en anonieme gebruikersinstellingen.

Om de tijdsinstellingen en/of de anonieme gebruikersrechten aan te passen klikt u op Overige Instellingen. Dit opent een pagina die overeenkomt met de tweede stap van het blog aanmaken. Wanneer u de instellingen heeft aangepast klikt u op Opslaan om terug te gaan naar het hoofdmenu

3.3: De taalinstellingen wijzigen

Standaard worden de menu’s in uw blog getoond in de taal die uw bezoeker in zijn/haar browser heeft ingesteld. Dit betekend bijv. dat de meeste engelse bezoekers de menu’s in het engels te zien krijgen, terwijl franse bezoekers de menu’s in het frans zien. Als u wilt dat alle bezoekers dezelfde taalinstelling hebben, kunt u deze taal instellen.

Selecteer de taal van de bezoekers van uw blog.

Klik op Taalinstellingen om de taalinstelling te wijzigen. Selecteer vervolgens de taal van uw voorkeur en klik op Opslaan.

Selecteer uw voorkeurstaal voor de blog.

3.4: Wijzig de ’Over mij’ en ’Over het blog’ tekst

Om de Over mij en Over het blog teksten aan te passen klikt u op Over mij & Over het blog. Wanneer u klaar bent, klikt u op Opslaan om terug te gaan naar het hoofdmenu.

3.5: Gebruikers beheren

Om de gebruikers van uw blog te beheren klikt u op Gebruikers & Rechten. Dit opent een pagina die overeenkomt met stap vier van het blog aanmaken.

In de Blog Administratie kunt u gebruikers toevoegen.

Voor elke gebruiker kunt u:

• Bewerken - Wijzig de gebruikersnaam, e-mail en/of de gebruikersrechten
  • Verwijderen - De gebruiker verwijderen
  • Herstellen - Reset het wachtwoord en verstuur het naar het e-mailadres van de gebruiker.

Om een nieuwe gebruiker toe te voegen klikt u op Gebruiker toevoegen. Kies daarna of u een nieuwe gebruiker wilt aanmaken doorNew user (Nieuwe gebruiker) te selecteren, of voeg een bestaande gebruiker toe door Add existing user (Bestaande gebruiker toevoegen) te selecteren.

Voeg een nieuwe gebruiker toe aan uw blog.

Als u een Nieuwe gebruiker wilt toevoegen, dient u het e-mailadres, de gewenste naam, en tweemaal het wachtwoord in te voeren.

Type de gegevens van de bloggebruiker in.

Als u Bestaande gebruiker toevoegen kiest, kunt u kiezen uit de lijst van gebruikers die op uw scherm verschijnt, nadat u deze optie geselecteerd hebt.

Selecteer een nieuwe of bestaande bloggebruiker.

Tenslotte kiest u de rechten voor de gebruiker en klikt u op Save (Opslaan)

Pas de gebruikersrechten van de bloggebruiker aan.

3.6: Categorieën beheren

Om de categorieën van uw blog te beheren klikt u op Categorieën. Dit opent een pagina die overeenkomt met de vijfde stap van het blog aanmaken. Bovenaan kunt u nieuwe categorieën aanmaken.

Voer een categorienaam in.

Hieronder kunt u uw bestaande categorieën beheren.

Onderhoud uw blogcategorieën.

Elke categorie kunt u:

• Omhoog/Omlaag - De categorie naar boven of naar beneden verplaatsen in de lijst
  • Bewerken - De naam van de categorie wijzigen
  • Verwijderen - De categorie verwijderen

3.7: De template aanpassen

Om de template van uw blog aan te passen klik Nieuwe blogtemplate selecteren om naar de pagina te gaan die overeenkomt met de zesde stap van het blog aanmaken. Hier kunt u een template kiezen om het ontwerp van uw blog aan te passen (uw huidige template is aangegeven in rood). Klik op Selecteren bij de template van uw keuze.

3.8: De top banner aanpassen

Om de top banner van uw blog aan te passen, klikt u op Top banner/afbeelding voor de gekozen template aanpassen.

U kunt uw eigen afbeelding uploaden door op Upload new banner (Nieuwe banner uploaden) te klikken.

Upload een nieuwe blogbanner vanaf uw computer.

Na het uploaden kunt u Stretch Image (Afbeelding uitrekken) selecteren, om de banner aan te passen naar het formaat van de standaard banner. Of u kunt een van de afbeeldingen uit de bibiliotheek selecteren door op Zoeken te klikken.

Geef aan of de geuploade afbeelding moet worden uitgerekt naar de standaard bannergrootte.

Or you can choose one of the pictures in the library by clicking Browse.

Selecteer een blogbanner uit de bibliotheek.

Als u op View (Bekijken) klikt krijgt u een voorbeeld van het blog te zien met deze banner, klik vervolgens op Select (Selecteren) om de banner daadwerkelijk te kiezen.

U kunt de bibliotheek met blogbanners doorzoeken en een bannerafbeelding selecteren.

3.9: De layout aanpassen

Om de layout van uw blog aan te passen klikt u op Change the blog layout (De bloglayout aanpassen). Hier kunt u de kleuren, het lettertype en de lettergrootte aanpassen, en daarmee uw blog een uniek aanzicht geven.

U kunt de layout van de blog aanpassen inclusief de kleuren en lettertypes.

Om de kleur van een onderdeel aan te passen, klik in het onderstaande veld op Color (Kleur).

Pas de kleuren en het lettertype van uw blog aan.

U kunt de cirkel gebruiken om een nieuwe kleur in te stellen en het palette voor de exacte tint.

Gebruik de circel en het palet om een nieuwer kleur en achtergrond te kiezen.

Om het Font (lettertype) en de Size (lettergrootte) aan te passen, kiest u de gewenste instelling in het drop-downmenu. Bij sommige teksten kunt u ook de Line heigth (Regelhoogte) instellen.

Selecteer het lettertype en de grootte van het lettertype voor uw blog.

Klik op Herstel standaardinstellingen om de instellingen van een enkel onderdeel te resetten. Als u de instellingen voor het hele blog wilt resetten klikt u op Reset alles onderaan de pagina.

Herstel alle layout instellingen van uw blog.

Bij sommige blogs kunt u uw eigen achtergrondafbeelding kiezen. Om de achtergrondafbeelding te wijzigen klik op Upload Image (Afbeelding uploaden) en selecteer een afbeelding om up te loaden. U kunt kiezen uit vijf verschillende instellingen voor de achtergrondafbeelding.

Bepaal de instellingen voor het herhalen van de achtergrondafbeelding van uw blog.
  • herhaal-x - De afbeelding wordt horizontaal herhaald.
  • herhaal-y - De afbeelding wordt verticaal herhaald.
  • herhaal-x herhaal-y - De afbeelding wordt zowel horizontaal als verticaal herhaald.
  • geen herhaling - De afbeelding wordt niet herhaald.
  • geen - De afbeelding wordt niet gebruikt. Selecteer deze optie om een geuploade afbeelding te verwijderen.

Wanneer u alle aanpassingen heeft gedaan, klikt u onderaan de pagina op Update (Bijwerken).

Klik op bijwerken om al uw instellingen op te slaan.