Gebruik Bix op Windows

Installeer Bix op een Windows PC

Zoek na het downloaden van het installatieprogramma voor Windows het bestand Bix.exe op uw computer. Veel browsers slaan het op in uw Downloads-map. Controleer de instellingen van uw browser als u twijfelt over de locatie.

Open de Bix installatie map

Dubbel-klik op het bestand om het installatieprogramma te starten. Als Windows u om toestemming vraagt, klik dan op Uitvoeren.

Voer de Bix Installatie map uit

Kies uw gewenste taal en klik op OK.

Selecteer installatie taal

Klik Next om verder te gaan.

De Bix Setup Wizard

Tijdens de installatie krijgt u de vraag de Licentieovereenkomst te accepteren. Klik op I Agree.

Accepteer de eind gebruiker licentie overeenkomst

Een moment geduld alstublieft terwijl Bix wordt geïnstalleerd.

Selecteer bestemming map voor de Bix Installatie

Klik Next.

Bix wordt geïnstalleerd

Klik Finish om de installatie af te ronden.

Klik voltooid om de installatie af te ronden

Het Bix inlogscherm zal worden weergegeven. Voer uw email en wachtwoord in en klik Log in.

Log in op Bix met domeinnaam e-mail en paswoord

Selecteer de drive die u wilt gebruiken uit de lijst. Klik Next.

Selecteer de drives om te configureren

Selecteer de mappen op uw schijf die u wilt synchroniseren. Klik op Choose.

Selecteer de drives om te configureren

Selecteer de gewenste locatie voor de mappen en klik op Sync.

Selecteer de drives om te configureren

Uw computer is nu gereed om de Bix applicatie te gebruiken.

Synchroniseer uw mappen naar Bix

U kunt op elk moment uw mappen synchroniseren naar Bix. Om uw mappen in te stellen, klik op Add folder bovenaan de Bix bestandenmonitor.

Voeg mappen toe om te synchroniseren

In de lijst kunt u kiezen welke mappen gesynchroniseerd moeten worden. Standaard worden Documenten, Foto’s, Muziek of Video’s weergegeven - mits deze mappen bestaan.

Selecteer mappen om te synchroniseren

Als u andere mappen wenst te synchroniseren, klik dan Add another folder en kies de map die u wilt synchroniseren. Klik OK en Bix zal direct beginnen met het synchroniseren van de inhoud van de geselecteerde mappen naar de cloud.

Uw bestanden zullen automatisch worden gesynchroniseerd naar de standaard bestandslocatie en er worden snelkoppelingen gemaakt.

Voeg andere mappen toe om te synchroniseren

Als u de bestandslocatie wilt wijzigen, klik dan met de rechter-muisknop op het Cloud drive-icoon rechtsonder in uw scherm.

Bix kan worden geopend via het systeem tray

Kies vervolgens Preferences.

Selecteer Instellingen in het menu

Kies Job settings

Bix job instellingen

Klik Move.

Verander de standaard data locatie

Selecteer of creëer de map die u wilt gebruiken voor real-time synchroniseren en klik OK.

Selecteer de te gebruiken map om real-time te synchroniseren

Als u een map niet langer wilt synchroniseren, klikt u met de rechter-muisknop op de map en selecteert Cancel Sync indien er een synchronisatie actief is. Via de rechter-muisknop kunt u ook de map en instellingen bekijken.

Annuleer synchronisatie door middel van rechter-muis klikken op de map

Bix vindt metadata zoals titel, album en naam voor al uw muziek, door gebruik te maken van de Gracenote mediadatabase. Wanneer Gracenote wordt aangeroepen, ziet u Powered by Gracenote in de File Viewer.

Gebruik van het Bix contextmenu

Klik met uw rechter-muisknop op een map op uw computer om het contextmenu weer te geven.

U kunt het contextmenu gebruiken om mappen toe te voegen aan de synchronisatie met de Bix, met anderen te delen, oude bestandsversies te bekijken en meer info over het gebruik van de applicatie te krijgen.

Open de Gracenote database voor album informatie

Download mappen van Bix

U kunt elke map van de Bix downloaden naar uw computer. Klik op Edit (het potloodje) naast de map die u wilt downloaden. Onderaan uw scherm kiest u vervolgens Bix and my computer uit het lijstje This folder should be stored. Selecteer de locatie waar de map moet worden opgeslagen op uw computer. Klik Save.

Zodra u op opslaan klikt, zal de map gedownload worden naar uw computer.

Openen van het context menu om folders toe te voegen om te synchroniseren

Voeg mappen in Bix samen.

Als u probeert een map van uw computer toe te voegen aan de Bix met dezelfde naam als een bestaande map, kunt u ervoor kiezen om de map op uw computer samen te voegen met de map op Bix, door te klikken op OK.

Als u een map probeert te downloaden van de Bix naar uw computer met dezelfde naam als een bestaande map, kunt u ervoor kiezen om de map op uw Bix samen te voegen met de map op uw computer, door te klikken op OK.

Download mappen van Bix naar jouw computer

Terugplaatsen mappen van Bix

U kunt een map of bestand terugplaatsen van Bix naar uw computer door te klikken op Restore Files.

Herstel een bestand of map in Bix

Selecteer de mappen of bestanden die u wilt terugplaatsen naar uw computer en klik Herstellen.

Selecteer de te herstellen bestanden of mappen

Kies de locatie waar u de bestanden wilt terugzetten en klik op OK.

Bekijk versies en eigenschappen.

Rechter-klik een map en selecteer Properties om gedetailleerde eigenschappen te zien.

Selecteer lokaal pad om te herstellen

Klik rechts een bestand en kies Show history om de versies van uw gesynchroniseerde mappen te zien.

Bekijk map eigenschappen

Deel bestanden en mappen.

U kunt uw mappen en bestanden als links delen met iedereen die u wenst.

Klik met de rechter-muisknop op een gesynchroniseerd(e) bestand of map en klik Share As Link om het item te delen.

Bekijk versies van gesynchroniseerde mappen

Selecteer het aantal uren of dagen dat een item gedeeld moet worden en klik Create sharable link. Wacht voor de link die zal worden gegenereerd.

Deel een item als een link

U kunt de link kopiëren door te klikken op Copy link. Standaard is de link 3 dagen geldig - u kunt de geldigheid van de link later aanpassen.

Selecteer de duur van de te delen periode

Om een bestand via e-mail te delen; klik op Email link en voer het e-mailadres van de ontvanger, het onderwerp en een bericht in. Klik vervolgens op Send email.

Deel een bestand door middel van e-mail