Gebruik Bix

Bix

Stelt u zich voor dat u onbeperkt mobiel toegang heeft tot uw bestanden of dat u uw hele muziekcollectie kunt beluisteren op uw smartphone. Stelt u zich voor dat u uw foto’s kunt delen met één klik op een link, of dat de belangrijke bestanden op uw computer automatisch beveiligd zijn met een reservekopie op uw webruimte.

Bix kan uw leven gemakkelijker, aangenamer en veiliger maken.

Bix is de plek bij One.com waar uw gegevens online worden opgeslagen. Gegevens die beschikbaar zijn in de Cloud worden bewaard in One.coms beveiligde datacentrum, net zoals uw website en e-mail. Daarvandaan zijn al uw gegevens toegankelijk via het Internet.

In Bix kunt u kiezen uit twee verschillende niveaus van toegankelijkheid voor uw gegevens:

Beschikbaar in de Cloud en op het apparaat
Alleen beschikbaar in de Cloud

In deze context slaat apparaat op uw computer, iPhone,iPad of Android-smartphone.

Data is beschikbaar in de Cloud en op het apparaat

Het groene pictogram geeft aan dat de bron is gesynchroniseerd en dat de gegevens beschikbaar zijn in de Cloud en op het apparaat. Het blauwe pictogram geeft aan dat de bron niet is gesynchroniseerd en dat de gegevens alleen beschikbaar zijn in de Cloud.

Wanneer gegevens beschikbaar zijn in zowel de Cloud als op het apparaat betekent dit dat de gegevens identieke kopieën zijn in zowel de Cloud als op het apparaat. Het apparaat is bijvoorbeeld uw iPhone, iPad of Android-smartphone.

Wanneer gegevens alleen beschikbaar zijn in de Cloud heeft u alleen toegang tot deze gegevens wanneer u verbonden bent met het Internet. De gegevens worden niet gesynchroniseerd met het apparaat en zijn daarom niet beschikbaar op het apparaat.

Het belangrijkste voordeel van het toegankelijk maken van uw gegevens in zowel de Cloud als op het apparaat, is dat u altijd toegang heeft tot de nieuwste bijgewerkte versie op al uw apparaten, of u nu online bent of niet. Daarnaast kunt u uw gegevens lezen, bewerken en delen waar u ook bent.

Wanneer het voor u niet nodig is om onbeperkte toegang tot uw bestanden te hebben kunt u ruimte en dataverkeer besparen door een map alleen in de Cloud beschikbaar te maken.

U kunt een map op de Bix altijd naderhand toegankelijk maken vanaf uw apparaat door te klikken op ’Bewerken’ en daarna aan te geven dat u de map wilt synchroniseren op het apparaat. Hier kunt u ook instellen dat mappen juist niet langer beschikbaar moeten zijn op het apparaat.

Lees meer: Gebruik Bix op Windows & Bix gebruiken op Mac

Synchronisatie en back-up

Synchronisatie in Bix zorgt ervoor dat gegevens voortdurend bijgewerkt worden tussen apparaten en besturingssystemen. Dit betekent dat de inhoud van uw smartphone een spiegel is van de inhoud van uw computer en van de Bix en andersom.

Wanneer u een bestand op uw computer toevoegt om te synchroniseren zal het bestand ook automatisch worden toegevoegd aan uw smartphone, uw tablet-pc of een ander apparaat dat is geconfigureerd voor synchronisatie in Bix. Hetzelfde gebeurt elke keer dat u het bestand bewerkt of verwijdert.

Om eventuele wijzigingen in uw bestanden te detecteren en om de laatste versie van uw bestanden te beheren beschikt Bix over versiebeheer. Versiebeheer zorgt ervoor dat al uw wijzigingen worden opgeslagen en controleert voortdurend of uw meest recente veranderingen goed worden geregistreerd en gesynchroniseerd met uw apparaat.

Bix houdt altijd de laatste versie van uw bestanden bij, ongeacht waar u een specifiek bestand heeft gemaakt of waar u dit als laatste heeft opgeslagen. U hoeft geen verschillende versies van hetzelfde document bij te houden en uw gegevens worden automatisch gebackupt met een realtime back-up.

Vanaf de Bix File Viewer kunt u mappen toevoegen om te synchroniseren met Bix, zodat deze beschikbaar zijn vanaf al uw apparaten. U kunt bijvoorbeeld de Windows map ’Documenten’ toevoegen in File Viewer.

Onmiddelijk daarna zullen al uw documenten toegankelijk zijn vanaf uw mobiele telefoon, uw iPad of een ander apparaat waarop u de Bix Applicatie heeft geïnstalleerd.

Gemakkelijk te gebruiken

Deze enigszins technische beschrijving van Bix lijkt misschien ingewikkeld en ontoegankelijk. Maar ondanks het feit dat Bix een geavanceerde oplossing is, is het vrij gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken in de praktijk.

Het hoeft niet meer dan een paar minuten te duren om aan de slag te gaan met Bix. Met een paar klikken heeft u Bix geïnstalleerd op uw computer en kunt u drives aanmaken op uw webruimte.

Lees meer: Waar kan ik de Bix downloaden?

Om toegang te krijgen vanaf uw mobiele telefoon dient u Apps voor de iPhone, iPad en Android in de App store of Google Play te downloaden. Zodra u Bix heeft geïnstalleerd en de bronnen heeft ingesteld die u wilt synchroniseren zal Bix onopgemerkt en zonder onderbreking van uw werk op de achtergrond worden uitgevoerd. Het systeem vereist geen onderhoud of andere maatregelen van uw kant.

Mobiele toegang tot uw gegevens

Wanneer u de Bix applicatie op uw smartphone opent wordt een lijst met alle drives weergegeven die op uw domein bestaan.

Een lijst van alle bestanden

Elke drive kan meerdere mappen en bestanden bevatten. De bovenste balk van de app geeft u met één druk op de knop toegang tot uw favorieten, muziek en foto’s.

Toegang tot uw muziek om af te spelen en te downloaden

Om toegang te krijgen tot de gegevens die alleen zijn opgeslagen in Bix is een internetverbinding noodzakelijk. Gegevens die zijn opgeslagen in de Cloud en op het apparaat zijn toegankelijk vanaf uw iPhone, iPad of Android-smartphone, ook zonder internetverbinding.

Lees meer: De Bix op iPhone gebruiken & De Bix op iPad gebruiken & De Bix op Android gebruiken

Veiligheid in Bix

Elke overdracht van gegevens tussen Bix en apparaten vindt plaats via SSL (Secure Sockets Layer). SSL is een protocol voor het overzetten van privébestanden, wat gebruik maakt van sleutels om data te versleutelen. SSL beschermt uw gegevens, zodat onbevoegden geen gegevens kunnen onderscheppen tijdens de overdracht.

Alle gegevens worden versleuteld voordat deze op One.coms systemen woden geplaatst. Alle gegevens die u plaatst bij One.com worden opgeslagen in gerepliceerde datacentra om op deze manier het hoogste niveau van veiligheid te behalen.

De uitgebreide veiligheidsmaatregelen van One.com dragen bij aan het verstrekken van de meest veilige en stabiele webhosting die beschikbaar is op de markt.