Verwelkom Bix

Bix maakt je leven gemakkelijker

Stel je voor: je hebt vanaf je smartphone altijd toegang tot je bestanden of je muziekcollectie. Je foto’s deel je in 1 klik met je vrienden. Of alle belangrijke bestanden op je computer zijn automatisch veiliggesteld met online backup.

Bix kan uw leven gemakkelijker, aangenamer en veiliger maken.

Bix is de plaats waar je data online staan opgeslagen. Net zoals je website en je e-mail staan al deze data in beveiligde datacenters. Vanaf deze plek is alles beschikbaar via Internet.

In Bix kunt u kiezen uit twee verschillende niveaus van toegankelijkheid voor uw gegevens:

Beschikbaar ’in the cloud’ en op een apparaat
Alleen beschikbaar ’in the cloud’

In dit geval is het apparaat uw computer, uw iPhone, iPad of Android smartphone.

Het groene icoon geeft aan dat de bron is gesynchroniseerd en dat de data beschikbaar zijn ’in the cloud’ en op uw apparaat. Het blauwe icoon geeft aan dat de bron niet is gesynchroniseerd en dat de data alleen beschikbaar zijn ’in the cloud’.

Wanneer data beschikbaar zijn ’in the cloud’ en op uw apparaat, betekent dit dat er op deze plaatsen twee identieke kopieën van uw data beschikbaar zijn. Het apparaat is bijvoorbeeld uw iPhone, iPad of Android smartphone.

Wanneer data alleen beschikbaar zijn ’in the cloud’, betekent dit dat u uw data alleen kunt benaderen wanneer u bent verbonden met het internet.

Het grote voordeel van het beschikbaar maken van uw data in zowel de ’cloud’ als op een apparaat, is dat u altijd toegang heeft tot uw meest recente bestandsversies. Vanaf al uw apparaten, of u nu online bent of niet. Ook kunt u uw data lezen, wijzigen of delen, waar u ook bent.

Heb je geen onbeperkte toegang nodig tot een van je bronnen, dan bespaar je op ruimte en dataverkeer door deze bron alleen beschikbaar te maken ’in the cloud’.

Je kunt op ieder moment mappen in Bix benaderbaar maken vanuit je computer, of de mappen selecteren die je wilt synchroniseren. Je kunt er ook voor kiezen bepaalde mappen niet langer benaderbaar te maken op de computer.

Lees meer: Gebruik Bix op Windows & Bix gebruiken op Mac

Synchronisatie en back-up

Bix genereert identieke datasets en synchroniseert deze continue, op verschillende apparaten en besturingssystemen. In de praktijk is de inhoud van uw smartphone dus een spiegel van de inhoud van uw computer (of Bix) en andersom.

Wanneer u een bestand op uw computer toevoegt om te synchroniseren zal het bestand ook automatisch worden toegevoegd aan uw smartphone, uw tablet-pc of een ander apparaat dat is geconfigureerd voor synchronisatie in Bix. Hetzelfde gebeurt elke keer dat u het bestand bewerkt of verwijdert.

Bix werkt met versiebeheer. Dat detecteert iedere verandering aan uw bestanden en zorgt ervoor dat u altijd de meest recente bestandsversies heeft. Al uw wijzigingen worden continue opgeslagen en gesynchroniseerd naar uw apparaten.

Bix houdt altijd de laatste versie van uw bestanden bij, onafhankelijk van waar u het bestand aangemaakt of opgeslagen heeft.

Vanuit de Bix File Viewer kunt u mappen toevoegen om te synchroniseren, zodat u ze kunt benaderen vanaf al uw apparaten. Voeg bijvoorbeeld de Windows map "Documents" toe in File Viewer.

Al uw documenten zijn onmiddellijk beschikbaar vanaf uw mobiele telefoon, iPad of een ander apparaat waarop Bix staat geïnstalleerd.

Gemakkelijk te gebruiken

Bix kent geavanceerde functionaliteiten, maar kent desondanks gebruiksgemak voor iedereen.

Beginnen met Bix is een kwestie van enkele minuten. Met een paar muisklikken installeert u Bix op uw computer en bent u klaar om te beginnen.

Lees meer: Waar kan ik de Bix downloaden?

Om toegang te krijgen vanaf uw mobiele telefoon dient u Apps voor de iPhone, iPad en Android in de App store of Google Play te downloaden. Zodra u Bix heeft geïnstalleerd en de bronnen heeft ingesteld die u wilt synchroniseren zal Bix onopgemerkt en zonder onderbreking van uw werk op de achtergrond worden uitgevoerd. Het systeem vereist geen onderhoud of andere maatregelen van uw kant.

Mobiele toegang tot uw gegevens

Zodra u de Bix applicatie op uw smartphone opent en inlogt, ziet u een lijst van drives die voor uw gebruiker beschikbaar zijn.

Een lijst van alle bestanden

Iedere drive kan meerdere mappen en bestanden bevatten. Krijg toegang tot uw favorieten, muziek en foto’s met 1 klik op de balk bovenin.

Toegang tot uw muziek om af te spelen en te downloaden

Voor toegang tot data die alleen in Bix staan, heeft u een internetverbinding nodig. Data die zowel ’in the cloud’ als op uw apparaat beschikbaar zijn, zijn op ieder moment beschikbaar vanaf uw iPhone, iPad of Android. Ook als u offline bent.

Lees meer: De Bix op iPhone gebruiken & De Bix op iPad gebruiken & De Bix op Android gebruiken

Veiligheid in Bix

Elke overdracht van gegevens tussen Bix en apparaten vindt plaats via SSL (Secure Sockets Layer). SSL is een protocol voor het overzetten van privébestanden, wat gebruik maakt van sleutels om data te versleutelen. SSL beschermt uw gegevens, zodat onbevoegden geen gegevens kunnen onderscheppen tijdens de overdracht.

Data die u met Bix synchroniseert, worden versleuteld opgeslagen. Om uw data optimaal veilig te stellen, gebruiken we bovendien gerepliceerde datacenters. Dit betekent dat de data altijd in twee separate datacenters staan opgeslagen.

Onze uitgebreide beveiligingsmaatregelen maken onze webhosting en opslagoplossingen tot de meest veilige en stabiele op de markt.