De Bix op iPhone gebruiken

Systeemvereisten

iPhone of iPod touch
iOS 5.0 en hoger voor iPhone/iPod touch

Krijg een kort overzicht van uw bestanden

De tab Alle Bestanden geeft u een kort overzicht van alle bestanden die staan opgeslagen op uw Bix. Organiseer uw bestanden in mappen en hernoem deze zodat ze makkelijk te vinden zijn. Wanneer u zoekt naar een specifiek bestand, kunt u de zoekfunctie bovenaan gebruiken.

Krijg een kort overzicht van bestanden op uw iPhone.

Voeg bestanden toe aan Favorieten voor offline gebruik

Om er voor te zorgen dat u offline ook de laatste versie van een bestand gebruikt markeer het dan als Favorite.

Markeer bestanden als Favorieten door op het ster-icoon te klikken wanneer u het voorbeeld bekijkt.

1. Vind het bestand dat u wilt toevoegen aan Favorieten in de Alle Bestanden tab.
  2. Tik het bestand aan om het als voorbeeld te bekijken.
  3. Tik op het ster-icoon om het bestand toe te voegen aan Favorieten.

<Favorieten zijn gemarkeerd met een groen ster-icoon. Beheer uw Favorieten door de ster te selecteren en te deselecteren wanneer u het als voorbeeld bekijkt.

Bestanden toevoegen aan favorieten in Bix voor offline toegang op uw iPhone.

Sla uw muziek op en speel het af op uw Bix

De app filtert automatisch muziek en video opgeslagen op uw Bix en plaatst het onder de Muziek tab. De ingebouwde Muziek Speler laat u zelfs ook uw muziek streamen die op uw Bix staat, zonder het te downloaden.

Tik op een van de catergorieen om uw bestanden te bekijken. De muziek en video’s worden gesorteerd op catergorie in Nummers, Artiesten, Albums, Videos, Componist en Genre.

Speel een nummer: U kunt een nummer afspelen door op het nummer te tikken, als u alle nummers wilt afspelen klikt u gewoon op de Play knop.
Download een nummer: U kunt een nummer downloaden door op het blauwe icoon met pijl te klikken.
Het groene icoon met vink geeft aan dat het bestand al is gedownload.
Muziek streamen: Als u uw muziek en video’s niet wilt downloaden voor offline gebruik, kunt u het gewoon direct streamen vanaf uw Bix door op het nummer te tikken waar u naar wilt luisteren.
Bewaar en speel muziek met Bix op uw iPhone.

Sla uw foto’s op en maak er een backup van op uw Bix.

Alle foto’s op uw Bix worden automatisch gefilterd zodat u deze gemakkelijk kunt vinden via de Afbeeldingen tab. Bekijk uw afbeeldingen als tumbnails of op volledig scherm.

Vastleggen: Tik op het camera-icoon om foto’s & video’s vast te leggen en deze te uploaden naar het huidige album.
Upload: Tik op het album icoon om foto’s & video’s te uploaden.
Delen: Tik op het icoon met het pijltje dat naar buiten het vakje wijst om een afbeelding te delen.
Voeg afbeeldingen aan de Bix toe op uw iPhone.

Automatische Camera Upload aanzetten

Met Camera Upload functie ingeschakeld, worden alle foto’s en video’s die met de iPhone camera genomen worden automatisch geüpload naar uw Bix.

U wordt gevraagd om de Camera Upload in te schakelen wanneer u de Bix voor de eerste keer opent in de app, maar u kunt dit ook later inschakelen.

1. Tik op Instellingen in de Bix app.
  2. Tik op Camera upload.
  3. Schakel Automatische upload in door op Aan te tikken.
  4. Selecteer hoe u wilt uploaden, door alleen Wi-Fi of door Wi-Fi of Abonnement.
  5. Selecteer de drive waar u de camera naar wilt laten uploaden.
  6. Tik op Klaar.

Let op: Deze functie vereist een camera en is alleen beschikbaar op de iPhone en nieuwere versies van iPad en iPod touch.

Activeer Camera upload op iPhone.

Bestanden Delen

Deel bestanden van uw Bix direct vanaf de iPhone app. Wanneer u een bestand deelt wordt er een link naar het bestand aangemaakt. Deze kunt u via e-mail, een post op Facebook of een tweet delen, kopiëren en plakken in berichten of gebruiken in uw favoriete app.

1. Bekijk het bestand dat u wilt delen.
  2. Tik op het icoon met het pijltje die naar buiten het vakje wijst in de linkeronderhoek van het scherm.
  3. Tik op Link delen als u het niet wilt Tweeten of plaatsen op Facebook.
  4. Selecteer hoe u het bestand wilt delen door te tikken op E-mail om de link te mailen, of op Kopieer naar Klembord om het in een andere app te plakken.
  5. Als u een mail wilt versturen zal u het e-mailadres van de ontvangers moeten toevoegen.
  6. Tik op Klaar.
Deel bestanden met Bix op uw iPhone.

Bewerk .txt-bestanden direct in de app

De Bix app ondersteunt het direct bewerken van tekstbestanden met het .txt format.

1. Voeg het .txt-bestand toe aan Favorieten.
  2. Open het .txt-bestand vanuit de Favorieten tab.
  3. Tik op het opstellen icoon of tik ergens in de tekst om bewerken mogelijk te maken.
  4. Bewerk de tekst zoals u die wilt hebben.
  5. Tik opTerug.
  6. Tik op Uploaden om te bevestigen dat u de wijzigingen wilt uploaden.
Bewerk .txt-bestanden direct in de Bix app op uw iPhone.

Bestanden Importeren en Exporteren

De Bix app ondersteunt alleen het direct bewerken van tekstbestanden. Als u andere bestandsformaten wilt bewerken, zal u eerst het bestand moeten exporteren naar een andere app. Wanneer u daar klaar bent met aanpassen, kunt u het weer importeren naar de Bix app.

Bestanden van andere apps importeren

1. Zoek het bestand in een app van een derde partij en kies om het bestand te openen in de Bix app. In bepaalde apps moet u eerst op Open met... tikken. De Bix app opent zich automatisch.
  2. Tik op Opslaan op Bix om het bestand aan uw Bix toe te voegen.
  3. Selecteer de drive waarop u het bestand wilt zetten en tik op Kies locatie.
  4. Selecteer de map waar u het bestand in wilt plaatsen en tik nogmaals op Kies locatie.
  5. Selecteer Behouden of Overschrijven om te bepalen wat u met de bestanden wilt doen met dezelfde naam.
    Het bestand is nu toegevoegd aan de geselecteerde map in uw Bix app.

Exporteer bestanden van Bix naar een andere app

1. Bekijk het bestand dat u wilt exporteren
  2. Tik op het delen icoon (een vakje met daarin een pijltje).
  3. Tik op Open In App
  4. Selecteer de app waar u uw bestand in wilt openen.

Let op: Alleen apps die het bestandstype ondersteunen worden weergegeven.

Voeg een andere drive toe van een andere gebruiker

U kunt verschillende drives van andere gebruikers toevoegen en tegelijkertijd benaderen.

1. Open de Bix app.
  2. Klik op het tandwielicoon om toegang te krijgen tot Instellingen.
  3. Tik op Gebruiker toevoegen.
  4. Voer de logingegevens in voor het account dat u wilt toevoegen.
Overzicht van alle drives op iPhone.

Cache Instellingen

Caching verbetert de prestaties door het opslaan van een bepaalde hoeveelheid gegevens op de iPhone, zodat u deze sneller kunt openen. U kunt Bestand Cache en Media Cache configureren op basis van de opslagcapaciteit van uw iPhone.

1. Tik op Instellingen in de Bix app.
  2. Tik op Bestand Cache en stel de hoeveelheid data in die u wilt cachen.
  3. Ga terug naar Instellingen.
  4. Tik op Media Cache en stel de hoeveelheid data in die u wilt cachen.
Stel een cachelimiet in voor Bix op iPhone.

Beveilig de inhoud met een wachtwoord

U kunt uw Bix beveiligen door een wachtwoord in te stellen. De app zal u dan elke keer dat u de Bix opent vragen naar een viercijferig wachtwoord.

1. Ga naar Instellingen in de Bix app.
  2. Tik op Wachtwoord Slot.
  3. Voer een viercijferig wachtwoord in.
  4. Bevestig uw wachtwoord door het nogmaals in te voeren.
Voer een wachtwoord in om inhoud te beschermen op iPhone.

Verwijder alle bestanden van Bix op uw iPhone

U kunt alle data van de Bix op uw iPhone verwijderen door het volgende te doen:

1. Tik op Instellingen op de Bix app.
  2. Selecteer de gebruiker die u wilt verwijderen bij Accountgegevens.
  3. Een lijst van alle drives behorend tot de geselecteerde gebruiker worden weergegeven.
  4. Tik op Verwijder gebruiker.
  5. Bevestig dat u de gebruiker wilt verwijderen door nogmaals op Verwijder gebruiker te tikken.
    Alle opgeslagen data van de geselecteerde gebruiker zal worden verwijderd.

Let op:Dit zal alle bestanden gedownload van uw Bix op uw iPhone verwijderen.

Verwijder alle inhoud van Bix op iPhone.

Ondersteunde extensies voor bestanden

Ondersteunde extensies voor audio- en videobestanden

Extensie Bestandsnaam extensies
MPEG-1, layer 3 .mp3
WAV .wav
AIFF .aif, .aiff
MPEG-4 .m4a, .mp4
H.264 Baseline Profile Level 3.0 video, tot 640 x 480 bij 30 fps.
(Het Baseline profiel ondersteund geen B frames.)
MPEG-4 Deel 2 video
(Simpel Profiel)
.mov, .mp4, .mpv, .3gp

Ondersteunde extensies voor afbeeldingen

Extensie Bestandsnaam extensies
Tagged Image File Format (TIFF) .tiff, .tif
Joint Photographic Experts Group (JPEG) .jpg, .jpeg
Graphic Interchange Format (GIF) .gif
Portable Network Graphic (PNG) .png
Windows Bitmap Format (DIB) .bmp, .BMPf
Windows Icon Format .ico
Windows Cursor .cur
XWindow bitmap .xbm

Ondersteunde talen

De Bix app voor iPhone, iPod touch en iPad is momenteel beschikbaar in Engels, Deens, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors en Zweeds.

Zie meer Bix tips op onze ondersteuning pagina.