De Bix op Android gebruiken

Systeemvereisten

Elk Android apparaat
Android 2.2 en nieuwer.

Ondersteunde Talen

De Bix app voor Android, iPad en iPhone is nu beschikbaar in Engels, Deens, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors en Zweeds.

Inloggen op de Bix

Start de app en log in met het e-mailadres en het wachtwoord van uw Bix gebruiker.

Voer emailadres en wachtwoord in

Let op: Als u nog geen Bix gebruiker heeft aangemaakt, volg dan deze handleiding: Een Bix gebruiker aanmaken

Zodra u bent ingelogd ziet u een lijst met drives. Tik op de drive die u wilt openen.

Tik op de drive die u wilt openen

Een nieuw Bix wachtwoord aanmaken

Als u uw Bix wachtwoord bent vergeten, tikt u op Forgot Password?. Voer uw e-mailadres in om instructies te ontvangen voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord.

Voer uw e-mailadres in om instructies te ontvangen voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord.

Krijg een kort overzicht van uw bestanden

De tab All Files geeft u een kort overzicht van de bestanden die op uw Bix staan opgeslagen. Organiseer uw bestanden in mappen en hernoem deze zodat ze gemakkelijk te vinden zijn.

Krijg een kort overzicht en beheer uw bestanden

Bestanden aan Favorieten toevoegen voor offline gebruik.

De Bix app geeft u altijd toegang tot uw bestanden, ook wanneer u geen internetconnectie heeft. Voeg het bestand toe aan uw Favorieten zodat u toegang heeft tot uw laatste gesynchroniseerde versie wanneer u offline bent.

Offline toegang tot uw bestanden

Tik op Favorites in het drop-down-menu en tik op de ster om het bestand toe te voegen aan Favorites.

Tik drop-down menu aan

De bestanden die u heeft toegevoegd aan Favorites zijn gemarkeerd met een ster.

Favoriete bestanden zijn gemarkeerd met een ster

Uw muziek opslaan en afspelen

De app zal de muziek en video op uw Bix automatisch organiseren en plaatsen onder de Music tab. Met de ingebouwde muziekspeler kunt u uw muziek streamen vanaf uw Bix.

De app kan uw muziek organiseren en afspelen.

Tik op een van de categorieën om uw bestanden te bekijken. De muziek en video’s zijn onderverdeeld in de categorieën Songs, Artists, Albums, Videos, Composer en Genre.

Tik op een van de muziek categorieën

U kunt een nummer afspelen door op het nummer te tikken of tik gewoon op Play om alle nummers in de lijst af te spelen.

Speel een nummer af door op het nummer te tikken.

Download een nummer door op Download te tikken. Een groen vinkje geeft aan dat het bestand al naar uw Android apparaat is gedownload.

Download een nummer naar uw apparaat door op Download te tikken.

Als u muziek of video’s wilt afspelen zonder deze te downloaden, tik dan op de bestanden om het te streamen.

Foto’s, video’s en andere bestanden opslaan.

Alle foto’s die zijn opgeslagen op uw Bix zullen automatisch toegankelijk zijn vanuit de Pictures tab. Bekijk afbeeldingen als thumbnails of in full screen.

Toegang tot uw foto’s vanuit de Afbeeldingentab

Om een bestand te uploaden, tik Upload.

Tik op Upload om een bestand te uploaden

Selecteer welk bestand u wilt uploaden. U kunt foto’s, muziek, video’s of elk ander bestand of map uploaden.

Selecteer een bestandstype

Bestanden delen in Bix

Deel bestanden die op uw Bix staan direct via de Android app. Wanneer u een bestand deelt, kunt u het posten op Facebook, tweeten, kopieren en plakken in berichten of gebruiken in uw favoriete app.

Bekijk het bestand dat u wilt delen.
Tik op Share in het drop-down-menu.
Tik drop-down menu aan

Een drive van een andere gebruiker toevoegen

U kunt verschillende drives van verschillende gebruikers toevoegen en deze tegelijkertijd benaderen.

Open de Bix app en ga naar Settings.
Klik op Gebruiker toevoegen.
Tik om nieuwe drive toe te voegen
Voer de logingegevens in voor het account dat u toe wilt voegen en tik op Login.
Voer logingegevens in

Optimaliseren van de prestaties door caching

Caching verbetert de prestatie door een specifiek aantal data op uw apparaat op te slaan, zodat u uw bestanden sneller kunt openen. U kunt dit configureren bij File Cache en Media Cache afhankelijk van uw Android opslagcapaciteit.

Tik op Settings
Tik Settings
Selecteer de grootte van File Cache en Media Cache.
Selecteer cachegrootte

Bescherm uw Bix met een wachtwoord

Het wordt aangeraden dat u uw Bix beschermt met een wachtwoord. De app zal u vragen om een viercijferig wachtwoord die elke keer dat u de Bix app opent moet worden ingevoerd.

Tik op Settings.
Tik Settings
Vink het Passcode Lock-vakje aan.
Vink wachtwoordslot aan
Voer een viercijferig wachtwoord in en bevestig dit door het nogmaals in te voeren.
Voer uw wachtwoord in en bevestig deze.

Bix versleutelen met een wachtwoordzin

Tijdens het configureren van uw Bix kunt u kieze tussen Normal Encryption of Strong Encryption.

Kies encryptie type

Als u Strong Encryption selecteert, zal u gevraagd worden een wachtwoordzin aan te maken. U zal deze wachtwoordzin moeten invoeren om toegang te krijgen tot uw bestanden.

wachtwoordzin-invoeren

Bix bestanden verwijderen

U kunt Bix bestanden en mappen verwijderen op uw Android apparaat.

Bekijk het bestand of de map die u wilt verwijderen en tik op Delete in het drop-down-menu.
Tik op delete
Tik op Yes om de verwijdering te bevestigen.
Tik om de verwijdering te bevestigen

Ondersteunde extensies voor bestanden

Ondersteunde extensies voor audio- en videobestanden

Extensie Bestandsnaam extensies
MPEG-1, layer 3 .mp3
WAV .wav
AIFF .aif, .aiff
MPEG-2 or MPEG-4 ADTS .aac
MPEG-4 .m4a, .mp4
H.264 Baseline Profile Level 3.0 video, tot 640 x 480 bij 30 fps.
(Het Baseline profiel ondersteund geen B frames.)
MPEG-4 Deel 2 video
(Simpel Profiel)
.mov, .mp4, .mpv, .3gp

Ondersteunde extensies voor afbeeldingen

Extensie Bestandsnaam extensies
Tagged Image File Format (TIFF) .tiff, .tif
Joint Photographic Experts Group (JPEG) .jpg, .jpeg
Graphic Interchange Format (GIF) .gif
Portable Network Graphic (PNG) .png
Windows Bitmap Format (DIB) .bmp, .BMPf
Windows Icon Format .ico
Windows Cursor .cur
XWindow bitmap .xbm

Meer info staat op onze Ondersteuningspagina.