Bix gebruiken op Mac

Bix installeren op uw Mac

Download de software en ga naar het bestand BixInstaller.pkg op uw computer.

Het gedownloade bestand wordt standaard opgeslagen in uw Downloads map. Als u niet zeker weet waar het bestand opgeslagen is kunt u de downloadinstellingen van uw browser controleren.

Note: U dient OS X 10.6 of hoger installeren voor Bix op uw Mac.

Download Bix software voor Mac.

Open het bestand BixInstaller.pkg

Open het gedownloade bestand op uw Mac.

In OS X 10.7.5 en daarboven is een extre beveiligingsoptie, deze heet Gatekeeper. Standaard laat Gatekeeper alleen toe dat er applicaties uit de Mac App Store of ondertekend met een Ontwikkelaars ID geinstalleerd worden. Met Gatekeeper geactiveerd kunt u niet dubbelklikken op de One.com installer om de installatie te starten.

Gatekeeper controleert gedownloade software op uw Mac.

Open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken of op Ctrl te drukken wanneer u op het bestand klikt.

Klik op Open in het contextmenu.

Klik nogmaals op Open om te bevestigen dat u het bestand dat u gedownload heeft van One.com wilt openen.

Bevestig het openen van de One.com software op uw Mac.

Klik op Continue om door te gaan met het installatieproces.

Ga door (continue) met de installatie op uw Mac.

Klik nogmaals op Continue.

Klik nogmaals op doorgaan (continue) op uw Mac.

Klik op Agree om de voorwaarden in de softwarelicentie-overeenkomst te bevestigen.

Accepteer de licentieovereenkomst voor Bix voor Mac.

Klik op Install.

Start de installatie van de Bix op uw Mac.

Afhankelijk van uw System Settings kan u gevraagd worden om veranderingen te accepteren.

Voer het administatiewachtwoord in voor uw computer en klik op Install software.

Bevestig de installatie met uw administratiewachtwoord van uw Mac.

Wacht terwijl de Bix applicatie wordt geinstalleerd.

Wacht terwijl de Bix wordt geïnstalleerd op uw Mac.

Klik op Close om het installatievenster te sluiten.

Sluit het installervenster na een succesvolle installatie op uw Mac.

Log in, stel mappen voor synchronisatie in en selecteer encryptie.

Als de installatie afgerond is op uw computer zal u gevraagd worden om in te loggen met uw Bix gebruiker.

In het loginscherm van de Bix voert u uw e-mail en wachtwoord in van uw Bix-gebruiker en klikt op Log in.

Let op: Vergeet niet de drive eerst aan te maken, zodat u hier toegang toe heeft via de Bix applicatie.

Log in op Bix op uw Mac.

Uit de lijst met drives selecteert u de drive die u wilt gebruiken en klikt op Next.

Selecteer drive in de lijst die weergegeven wordt op uw Mac.

Selecteer welke mappen op uw Mac u wilt synchroniseren met uw Bix.

U heeft twee opties wanneer u mappen selecteert om te synchroniseren:

Easy setup (Aanbevolen)
Advanced setup

Als u de Easy setup optie gebruikt zullen deze mappen standaard geselecteerd worden:
Documenten, Afbeeldingen, Muziek, Video’s en Desktop.

Klik op Next.

U kunt later altijd meer mappen toevoegen aan de synchronisatie, kijk hiervoor naar het gedeelte "Meer mappen toevoegen aan de synchronisatie" later in deze handleiding.

selecteer mappen op uw Mac.

Als u de optie Advanced setup selecteert raden wij aan dat u Server side encryption gebruikt.

Klik op Next.

Selecteer encryptie voor Bix op uw Mac.

Selecteer de mappen die u wilt toevoegen aan het synchroniseren.

Als u een map wilt toevoegen die nog niet in het overzicht staat, klik dan op Add another folder.

Voeg meer mappen toe aan de synchronisatie op uw Mac.

Selecteer de map die u wilt toevoegen en klik op Open.

Selecteer mappen en klik op Open op uw Mac.

Alle mappen die u geselecteerd heeft voor het synchroniseren zullen worden weergegeven.

Klik op Sync om de synchronisatie te starten en de applicatie te openen.

Bevestig de selectie van mappen door op OK te klikken op uw Mac.

Houd uw bestanden in de gaten met de Bestandsmonitor

De Bestandsmonitor geeft u een overzicht van de bestanden en mappen die bij uw Bix horen.

Overzicht van uw bestanden met Bix’s Bestandsmonitor op uw Mac.

Klik op de map om de inhoud te zien in de Finder op uw Mac.

Klik op de map om de inhoud te zien op uw Mac.

Verander een locatie van een map die gesynchroniseerd wordt door een nieuw pad te selecteren

Om een map te bekijken of de instellingen aan te passen klik op het statusicoon of op het tandwielicoon naast de mapnaam.

Klik op het icoon om te wijzigen hoe u een map synchroniseert op uw Mac.
  1. Klik op het veld van de maplocatie.
  2. Verander de maplocatie door een nieuw pad te selecteren.
  3. Klik op Save.
  4. Locatie voor synchronisatie van bestanden op uw Mac.
  5. Kies voor Move (Recommended) of Copy om de map naar de nieuwe locatie te verplaatsen die u geselecteerd heeft.
  6. Klik op Next om de nieuwe locatie van de map op te slaan.
Kies Veplaatsen of Kopiëren bij het updaten van de locatie op uw Mac.

Stop de synchronisatie van een gesynchroniseerde map

Als u de synchronisatie wilt stoppen van een actieve synchronisatie van een map klik op het statusicoon of het tandwielicoon om de instellingen aan te passen.

Klik op de knop Unsync.

Stop de synchronisatie van een map op uw Mac.

Het statusicoon verandert van groen naar wit. De map wordt niet meer gesynchroniseerd met uw computer.

De kleur van het icoon geeft aan of een bestand gesynchroniseerd is of niet op uw Mac.

Het is ook mogelijk om de synchronisatie van een map te stoppen door met de rechtermuisknop te klikken op een map in de Bestandsmonitor en Cancel Sync te selecteren.

Note: Deze optie is alleen beschikbaar wanneer er een synchronisatie bezig is.

Annuleren van de synchronisatie vanuit het contextmenu op uw Mac.

Synchroniseer een map van uw Bix naar uw Mac

U kunt elke map downloaden of synchroniseren van de Bix naar uw Mac.

1. Vind de map die u wilt synchroniseren.
  2. Klik op het witte statusicoon om de synchronisatie te activeren voor deze specifieke map.
  3. Selecteer de locatie op uw computer waar u de map naar wilt synchroniseren.
  4. Klik Save.
Synchroniseer een map van de Bix naar uw Mac.

Synchroniseer een map van uw Mac naar uw Bix

Synchroniseer de lokale mappen op uw computer naar uw Bix:

1. Klik op Add folder in Bix’s Bestandsmonitor.
  2. Selecteer de map die u wilt toevoegen aan uw Bix.
  3. Klik op Choose.
Synchroniseer een map op uw Mac naar de Bix.

Voeg meer drives van andere gebruikers toe

U kunt een andere gebruiker toevoegen door op Add user te klikken en vervolgens de inloggegevens van deze nieuwe gebruiker in te vullen.

U vindt de optie Add user onder het Bix icoon in het menu van uw Mac.

Indien de drives gekoppeld zijn aan een One.com webruimte, kunt u deze zelfs onder verschillende domeinen plaatsen.

Voeg meerdere drives van verschillende domeinen toe op uw Mac.

Alle toegevoegde drives zullen worden weergegeven onder de tab Drives in de Bestandsmonitor.

Tip: Verberg en geef het paneel weer dat de drives toont, door op het icoon met de strepen te klikken.

Toegevoegde drives staan onder de tab Drives op uw Mac.

Herstel mappen van de Bix

U kunt een map of bestand herstellen van de Bix naar uw computer door op Restore te klikken.

Herstel mappen van de Bix op uw Mac.

Selecteer een tijd en een datum waarnaar u wilt herstellen en klik op Refresh.

Selecteer het tijdstip waarnaar u wilt herstellen op uw Mac.

Selecteer de map die u wilt herstellen.

Stel de locatie in waar de herstelde map geplaatst moet worden en klik op Open.

Klik op Restore.

Selecteer de locatie op uw Mac waar de herstelde bestanden moeten komen.

Verander de voorkeuren voor de applicatie

De Bix applicatie heeft functies die alleen bereikbaar zijn via het Bix icoon in de menubalk op uw Mac.

Preferences - instellingen voor de Bix op uw computer.
Progress - laat de status van de synchronisatie zien.
About - laat zien welke verie van de Bix software op uw computer draait.
Quit - door hierop te klikken stopt u de Bix applicatie.
Gebruik de menubalk om de voorkeuren aan te passen van de Bix op uw Mac.

Om de instellingen voor de Bix op uw computer aan te passen klikt u op het Bix icoon in de menubalk en klikt u op Preferences.

Applications settings: opties om het dokicoon te verbergen, autostart uit te schakelen en de taal in te stellen voor de applicatie.

Applicatie-instellingen voor de Bix op uw Mac.

Log: laat het log van de laatst uitgevoerde acties door de applicatie zien. Als u de map wilt openen met de logbestanden klik dan op Open Log Folder.

Toon het log voor de Bix op uw Mac.

Job settings: opties voor het veranderen van de standaardlocaties voor de synchronisatie.

Werkinstellingen voor de Bix op uw Mac.

Filter Extensions: opties voor het selecteren van het type bestanden en extensies die u wilt uitsluiten en insluiten voor de synchronisatie.

Sluit bestanden uit van de synchronisatie op uw Mac.

Snel toegang tot de Bix opties krijgen via het contextmenu

Als de Bix applicatie actief is kunt u met de rechtermuisknop op elke folder op uw computer klikken om bij het Bix contextmenu te komen. Het contextmenu geeft u snel toegang tot de opties voor het delen en toevoegen van bestanden en mappen voor de synchronisatie.

Add to Sync: Voor een niet-gesynchroniseerde map kunt u het contextmenu gebruiken om de map toe te voegen aan de synchronisatie van de Bix.
Share As Link: Voor gesynchroniseerde mappen kunt u het contextmenu gebruiken om de map met iemand te delen, door een link te creëren naar de inhoud die u wilt delen.
Show version: Deze optie geeft u snel toegang tot de verschillende versies die van het bestand beschikbaar zijn.
Learn more and get Help: stuurt u gelijk door naar onze website waar u meer tips kunt vinden over het gebruik van de Bix of contact op kunt nemen met onze 24/7 live chat ondersteuning.
Snel toegang tot de drive opties met het contextmenu op uw Mac.

Deel bestanden vanuit het contextmenu

Klik met de rechtermuisknop op elk gesynchroniseerd bestand of map en klik op Share As Link om dit item te delen.

Selecteer hoe lang de link actief moet blijven en klik op Create shareable link.

Wacht even zodat de link kan worden aangemaakt.

Deel bestanden vanuit het contextmenu op uw Mac.

De link zal worden weergegeven, u kunt deze kopiëren of een e-mail verzenden met de link naar degene waarmee u de link wilt delen.

Kopieer getoonde link op uw Mac.

Als u Send email selecteert zal een berichteneditor openen.

Schrijf een bericht naar de persoon waarmee u het bestand wilt delen, voer het e-mailadres in en een onderwerp en klik op Send email.

E-mail de link om bestanden te delen van uw Mac.

Verwijder Bix van uw Mac

U kunt de Bix software verwijderen van uw Mac door de Uninstaller uit te voeren.

Download de Uninstaller voor de Bix voor Mac

Pak het gedownloade bestand uit en open de Bix Uninstaller.

Verwijder de Bix van uw Mac.

Op nieuwere versies van OS X kan het zijn dat u het bestand moet openen via het contextmenu en niet door alleen op het bestand te klikken.

Klik op Open in het dialoogvenster dat verschijnt.

Bevestig het openen van de uninstaller op uw Mac.

Bevestig dat u de Bix software wilt verwijderen door op Yes te klikken.

Bevestig het verwijderen van de Bix van uw Mac.

De Uninstaller start en zal vragen om het verwijderen van de Bix software te bevestigen door het administratiewachtwoord van de computer in te voeren.

Klik op OK.

Bevestig door het administratiewachtwoord in te voeren op uw Mac.

Kies of u de Bix map en de inhoud daarvan op uw computer moet blijven staan door op Yes of No te klikken.

Beslis of u de inhoud van de Bix map wilt behouden op uw Mac.

U zal een bericht krijgen dat bevestigd dat het verwijderen voltooid is.

Klik op Quit.

Sluit de uninstaller van de Bix op uw Mac.

Verwijder de Uninstaller van uw computer door de Uninstaller naar de Prullenbak te slepen.

Vind meer via Bix tips op onze ondersteuningspagina.