Wat is versleuteling?

Versleuteling wordt gebruikt om gegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang door het voor iedereen onleesbaar te maken, behalve voor degene die een speciale sleutel hebben.

Wat is versleuteling op de server?

Versleuteling op de server, of server-side encryptie, vindt plaats op de server, voordat de gegevens op Bix geplaatst wordt, door middel van een AES-CBC 128-bit encryptiesleutel. Met versleuteling op de server, heeft u meer flexibiliteit, omdat u niet alleen toegang heeft tot uw persoonlijke gegevens vanaf uw computer(s), Android telefoon of iPhone/iPad, maar ook via elke browser.

Wat is versleutling aan cliëntzijde?

Bij versleuteling aan cliëntzijde, of client-side encryptie, vindt er naast de versleuteling op de server, nog een encryptie plaats op uw eigen computer, iPhone, iPad of Android telefoon. Echter, bij versleuteling aan cliëntzijde wordt de metadata van de bestanden op de cliënt niet versleuteld. Metadata betreft alle informatie over het daadwerkelijke bestand, zoals bestandsnaam en grootte.

Over het algemeen raden wij versleuteling aan cliëntzijde af. De reden is dat, als u de encryptiesleutel vergeet, deze sleutel niet gereconstrueerd kan worden. Hierdoor worden de gegevens op Bix onbruikbaar. Versleuteling aan cliëntzijde gebruikt AES-256.