In een mail die ik kreeg werd mijn wachtwoord gevraagd

Pas op voor phishing e-mails

De afgelopen tijd hebben we een aantal creatieve phishing e-mails gezien, die verzonden lijken te zijn door One.com. De e-mails zijn verzonden aan verschillende ontvangers met een webhostingsabonnement bij One.com. De verzenders van deze phishing e-mails hebben deze e-mailadressen opgezocht in de domein whois-site, waar de gegevens van de domeineigenaar zijn opgenomen.

One.com zal u nooit om uw wachtwoord vragen!

One.com zal u nooit ongevraagd een e-mail sturen waarin we u vragen op een link te klikken en uw inloggegevens in te voeren.

Let op: Negeer e-mails waarin u om uw inloggegevens wordt gevraagd.

Wat moet ik doen met phishing e-mails?

Als u een e-mail ontvangt waarin u om uw inloggegevens wordt gevraagd neem dan altijd contact met ons op om te verifiëren of deze mail van ons afkomstig is, of verwijder de mail gewoon.

Wat is een phishing e-mail?

Een phishing e-mail is vorm van internetfraude. Het is een e-mail die door One.com verzonden lijkt te zijn. Het gebruikt ons logo, adres en andere standaardelementen. Deze phishing e-mails vragen u vaak om op een link te klikken die lijkt naar www.one.com te gaan. Echter linkt deze link naar een phishing website, die ook op de www.one.com website lijkt.

Als u uw gegevens, zoals gebruikersnaam, wachtwoord of andere persoonlijke gegevens invult op een phishing website, kan deze informatie door hackers gebruikt worden. Ook hebben zij dan toegang tot uw Configuratiescherm, FTP en e-mailaccount bij One.com.