Brug af One.com foto- og videogalleri

Klik på Galleri i Kontrolpanelet

For at komme i gang må du først oprette et Galleri. For at oprette et nyt Galleri skal du logge ind i dit Kontrolpanel og klikke på Gallery.

Klik på opret Galleri

Klik på Create Gallery.

Vælg Gallerinavn og placering

Indtast et navn til Galleriet. Du kan enten bruge forsiden af dit website www.example.com eller placere dit Galleri på en underside, for eksempel www.mynewgallery.example.com.

Opret den første galleribruger

Opret den første bruger til dit Galleri. Indtast en e-mailadresse (brugernavn) og et navn. Vælg en adgangskode og bekræft den. Vælg til slut de rettigheder, du ønsker denne bruger skal have. Den første bruger (dig selv) bør have alle rettigheder for fuld kontrol over Galleriet. Du kan oprette flere brugere fra Galleriet senere.

Vælg designskabelon

Vælg en designskabelon og klik på Create Gallery.

Galleriet er blevet oprettet

Du har nu oprettet dit Galleri!

Oprette et album

For at oprette et album skal du logge ind i Galleriet med din e-mailadresse og adgangskode og klikke på Create new album.

Oprette et album i Galleriet

Skriv et navn til dit nye album og vælg indstillinger for privatliv.

Du kan også vælge en dato og indtaste en beskrivelse af albummet.

Indtaste albumoplysninger

Tilføje fotos og videoer til et album

Hvis du vil tilføje fotos og videoer til et eksisterende album, skal du gå ind i albummet og klikke på eller Add photo.

Tilføje fotos til et eksisterende album

For at tilføje indhold til et nyt album, skal du klikke på Create new album. Klik på Upload photos eller Upload videos og træk og slip derefter filerne ind i den stiplede kasse.

Tilføje fotos eller videoer til et nyt album

Tilføje og redigere billedtekster

Klik på rediger album

Du kan føje en billedtekst til et foto ved at klikke Edit Album.

Klik på gem

Klik på Add caption. Indtast billedteksten og klik på Submit.

Indtast billedteksten

Klik på Save for at gemme dine ændringer.

Vis billedtekst

Billedteksten vil blive vist med det samme i Galleriet.

Redigere et album

Klik på Edit album for at redigere et bestemt album. Det er her, du aktiverer eller deaktiverer download og deling af billederne og videoerne i albummet. Du kan også vælge, om albummet skal være offentligt, privat eller skjult.

Redigere et album

Du kan sortere albummerne efter navn eller efter dato. Vælg stigende eller faldende rækkefølge.

Sortere albummene

Alle offentlige fotos eller videoer kan vælges som forsidebillede for et album. Klik blot på miniaturen og marker afkrydsningsfeltet Cover photo. Husk at gemme dine ændringer.

Vælge et forsidebillede for et album

Tilføje kommentarer

For at føje en kommentar til et foto eller en video skal du bevæge musen hen over miniaturen. Klik på + for at skrive din kommentar og klik på Submit.

Tilføje en kommentar til et foto eller en video

Styre kommentarer for dit Galleri

Marker afkrydsningsfeltet Allow anonymous comments i menuen Settings, hvis du vil tillade anonyme kommentarer. Hvis boksen ikke er markeret (standard), vil brugere skulle logge ind for at skrive kommentarer.

Markere afkrydsningsfeltet for at tillade anonyme kommentarer

Invitere venner

Inviter dine venner til dit Galleri ved at klikke på Invite Friends i menuen Settings.

Invitere venner til dit Galleri

Indtast dine venners e-mailadresser og navne. Skrive en personlig besked til dine venner og klik på Send.

Skrive en personlig besked til dine venner

Vise venner

Du kan få overblik over dit Galleris venner ved at klikke på View Friends i menuen Settings.

Vise dit Galleris venner

For hver ven kan du få vist oplysninger om deres seneste login, og hvor mange albummer, fotos og kommentarer de har.

Vise oplysninger om venneaktivitet

Redigere din profil

Du kan redigere din personlige profils oplysninger ved at klikke på Edit Profile i menuen Settings.

Redigere dine profiloplysninger

Dit Display name (viste navn) vil være synligt for alle besøgende i dit Galleri.

Redigere dit viste navn

Du kan tilføje links til dit Galleris topbjælke ved at klikke på Add/edit links i menuen Settings.

Tilføje links til dit Galleri

Indtast et navn til linket og en internetadresse. Linket vil blive tilføjet, når du klikker på Add link.

Indtaste et navn til linket

Ændre din Galleri-adgangskode

Du kan ændre din adgangskode ved at klikke på Edit Profile i menuen Settings.

Ændre din Galleri-adgangskode

Marker afkrydsningsfeltet Change password. Indtast din nye adgangskode to gange og endelig din nuværende adgangskode. Klik på Save for at gemme din nye adgangskode.

Gemme din Galleri-adgangskode

Styre brugere & grupper

For at styre brugerne og grupperne i dit Galleri, skal du klikke på Users & Groups i menuen Settings.

Styre Galleri-brugere og grupper

I Users & Permissions vil du se en liste over alle brugere af dit Galleri. Her kan du redigere gruppemedlemskaber og brugertilladelser. Du kan også oprette nye grupper eller ændre oplysningerne for eksisterende grupper.

Rediger gruppemedlemskaber og tilladelser

Dele albummer

For at begynde at dele skal du klikke på det album, du vil dele.

Dele dine Galleri-albummer

Vælg hvordan dit album skal deles (på Facebook, LinkedIn, Twitter etc.) eller kopier embed-koden og indsæt den på en blog eller en hjemmeside.

Vælge hvordan albummet skal deles

Sørg for at du har aktiveret deling af albummet. Du kan aktivere/deaktivere deling og download af et album under Edit album.

Aktivere deling af albummet