Oprettelse af blog

Din weblog (blog) er stedet, hvor du kan dele dine tanker og meget andet med andre. Du kan bruge den som online dagbog, kreativt udstillingsvindue eller som venner og families mulighed for at følge med i dit liv. Du kan have så mange blogs på dit webhotel, du ønsker.

For adgang til Blogadministrationssystemet klik på dette ikon i kontrolpanelet:

Klik på Blog-ikonet i Kontrolpanelet for at oprette en ny blog.

Så vil du se en liste over de blogs, du allerede har oprettet. Hvis dette er din første blog, vil listen være tom. For at starte med at oprette en ny blog klik på Opret blog (Create blog)

Opret en ny blog.
Trin 1: Blognavn og url
Trin 2: Tidsindstillinger og anonyme brugeres tilladelser
Trin 3: Teksten ’Om mig’ og ’Om bloggen’
Trin 4: Opret den første bruger
Trin 5: Opret den første kategori
Trin 6: Vælg en skabelon

Trin 1: Blognavn og url

Vælg et navn til din blog (i dette eksempel My Blog):

Indtast et navn til din nye blog.

Vælg så placeringen af din blog. Det kan enten være roden af dit webhotel (www.example.com) eller et subdomæne (i dette eksempel blog.example.com).

Vælg adressen til din blog.

Trin 2: Tidsindstillinger og anonyme brugeres tilladelser

Vælg nu tidsindstillinger for din blog.

Juster tidsindstillinger for din blog.
  • Datovisningsformat (Date Display Format) - Det datoformat der vises ved hver meddelelse og kommentar
  • Tidsvisningsformat (Time Display Format) - Vælg at vise tiden på enten 12-timers eller 24-timers form med eller uden sekunder
  • Tidszone (Time Zone) - Den fortrukne tidszone for din blog.

Nedenunder kan du redigere tilladelser for anonyme brugere.

Vælg tilladelserne for anonyme brugere af din blog.

Hvis Se bloggen (View the blog) er indstillet til ja (yes), vil alle kunne læse de beskeder, du skriver på bloggen. Hvis den er indstillet til nej (no), kan kun personer med et gyldigt bruger-ID læse dine meddelelser.

Hvis Opret kommentarer (Post comments) er indstillet til ja (yes), vil anonyme brugere kunne oprette kommentarer på din blog. Hvis den er indstillet til nej (no), vil anonyme besøgende ikke have den mulighed.

NB: Hvis du har blokeret for anonyme brugere på din blog, vil Opret kommentarer-indstillingen (Post comments) ikke have nogen effekt.

Trin 3: Teksten ’Om mig’ og ’Om bloggen’

På dette trin kan du skrive information om dig selv og din blog i Om mig (About me) og Om bloggen (About the blog) sektionerne.

Indtast eventuelle oplysninger om dig selv og din blog.

Hvis du slår disse indstillinger fra, vil tekstboksene ikke vises i bloggen, og du vil ikke kunne tilføje tekst til tekstboksene på dette trin. Af forklaringsmæssige årsager bør du ikke slå disse fra på din første blog.

Trin 4: Opret den første bruger

Nu skal du føje den første bruger til bloggen. Du kan tilføje enten en ny eller en eksisterende bruger. (for den første blog kan du ikke vælge at tilføje en eksisterende bruger).

Opret den første bruger for at tilgå bloggen.

For at indsætte en ny bruger klik på alternativknappen Ny bruger (New user). Definer en E-mailaddresse (den vil blive loginnavnet), dernæst navnet der vil blive vist i bloggens beskeder. Til slut; skriv en Adgangskode (Password), og bekræft den.

Indtast brugeroplysninger for den første bruger af din blog.

domæne klik på knappen Tilføj eksisterende bruger (Add existing user).

som eksisterer på en anden blog på dit domæne.

En liste vil dukke op. Vælg den bruger, der skal tilføjes, ved at klikke på alternativknappen ved siden af e-mailadressen.

Vælg en bruger fra listen for at tilføje brugeren til din blog.

Vælg til slut de tilladelser, du ønsker denne bruger skal have nedenfor. Du bør selv som den første bruger have alle tilladelser for fuld kontrol over bloggen. De følgende indstillinger kan vælges:

Vælg de tilladelser du ønsker denne blog-bruger skal have.

Her er funktionerne for hver af tilladelserne:

• Nyt indlæg (New message) - Tillader brugeren at oprette nye beskeder på bloggen
  • Rediger indlæg (Edit message) - Tillader brugeren at redigere i oprettede meddelelser på bloggen
  • Slet indlæg (Delete message) - Tillader brugeren at slette oprettede meddelelser på bloggen
  • Ny kommentar (New comment) - Tillader brugeren at skrive kommentarer til beskederne på bloggen
  • Slet kommentar (Delete comment) - Tillader brugeren at slette kommentarer
  • Tilføj venner (Add friend) - Tillader brugeren at invitere og tilføje venner

Trin 5: Opret den første kategori

På dette trin skal du vælge et navn til din første kategori. Alle meddelelser skrevet på bloggen skal oprettes under en bestemt kategori (category). Senere vil du kunne tilføje flere.

Indtast et kategorinavn for at oprette den første kategori.

Trin 6: Vælg en skabelon

Vælg nu en af vores skabeloner (templates) til designet af din blog

Vælg en skabelon til din blogs design.

Klik på Vis-knappen (View) for at se en forhåndsvisning af denne skabelon. Klik på Vælg (Select) for at vælge designet.

Bloggen er nu oprettet

Din blog er nu oprettet. Alle indstillinger kan ændres. Det er forklaret i det efterfølgende afsnit.

Din nye blog er blevet oprettet succesfuldt.