Brug af bloggen

Indtast den URL, du valgte på det første trin, da du oprettede bloggen, for at åbne din blog i din browser. I dette eksempel blog.example.com.

Indtast den adresse du valgte da du oprettede bloggen.
1: Blogbrugerfladen
2: Indlogning
3: Skrive et indlæg
3.1 Upload af billeder/filer
4: Føje en kommentar til et indlæg
5: Invitere venner, familie, kollegaer etc.
5.1: Dine inviterede venner
6: Redigere din profil

1: Blogbrugerfladen

Her kan du se de forskellige overskrifter og tekster, du valgte under oprettelsen. Øverst Blognavn og teksten Om bloggen. I menuen til højre teksten Om mig og en liste over de Kategorier, du har oprettet. Nedenunder, en liste over dine Tidligere Indlæg (hvis dette er dit første besøg, vil den være tom) og derunder en loginformular.

NB: Hvis du indstiller Se bloggen til Nej ved indstilling af de anonyme brugeres rettigheder, skal der udfyldes en loginformular, for at bloggen kan ses.

Udfyld login-formularen for at tilgå bloggen.

2: Indlogning

Log ind med E-mail og Adgangskode (Password) for at oprette det første indlæg for den første bruger, du oprettede. (Hvis du allerede har oprettet mere end én bruger, så log ind med en bruger, der er tildelt rettigheden Nyt indlæg.

Indtast din e-mailadresse og adgangskode for at tilgå bloggen.

Hvis du markerer Husk mig (Remember), vil du automatisk være logget ind som denne bruger.

3: Skrive et indlæg

Hvis du er logget ind som en bruger, der er tildelt Nyt indlæg (New message) tilladelsen, vil du se et link i øverste højre hjørne med teksten Opret nyt indlæg (Create new post). Klik på det for at gå til siden for nyt indlæg.

Udfyld emnet for dit blog-indlæg.

Udfyld her Emne (Subject) for dit indlæg, i dette eksempel This is the subject. Vælg derefter hvilken Kategori (Category) indlægget skal placeres i. Skriv til slut indlæggets Brødtekst (Body), i dette eksempel: This is the message.

I brødteksten har du forskellige muligheder for at formatere tekst og indsætte indhold.

Du har forskellige muligheder for at formatere dit blog-indlæg.

Klik enten på Preview eller Gem (Submit) når du er færdig med dit indlæg. Ved at klikke på Preview vil du se en forhåndsvisning, før du gemmer indlægget på bloggen. En forhåndsvisning kunne se således ud:

En forhåndsvisning af blog-indlægget kan se ud som dette.

Klik på Rediger (Edit) for at gå tilbage og redigere dit indlæg, eller Gem (Submit) for at gemme det på bloggen.

3.1 Upload af billeder/filer

Ved klik på ikonet Upload billede under oprettelse af nyt indlæg, åbnes en dialog.

Du kan indsætte billeder i dit blog-indlæg.

Her kan du enten vælge at uploade et enkelt billede eller uploade flere billeder til dit Galleri. De tilladte filtyper er JPEG, GIF og PNG. Billedet skal være under 12 MB og under 6 megapixels.

Ved klik på Upload vedhæftning (Attach file) åbnes en anden dialog.

Vedhæft et eller flere billeder til dit blog-indlæg.

Du kan vedhæfte de følgende filtyper:
.doc .xls .ppt .odt .ods .odp .txt .pdf
Den maksimale filstørrelse er 12 MB.

4: Føje en kommentar til et indlæg

Når indlægget er gemt, vil det se således ud:

Sådan ser et publiceret blog-indlæg ud.

Klik på knappen Kommentarer (x) (Comments (x)) for at tilføje en kommentar (x er antallet af kommentarer tilføjet).

Når du gemmer en kommentar, vil du ikke kunne uploade billeder og/eller filer, men du kan bruge de øvrige funktioner (fed, kursiv etc.).

5: Invitere venner, familie, kollegaer etc.

Hvis du har valgt rettigheden Tilføj venner (Add friends), vil du se muligheden Invitér en ven nederst i menuen. Et klik herpå åbner et vindue.

Inviter venner funktionen lader dig tilføje familie og venner til din blog.

Her kan du udfylde E-mail og Navn (name) på de mennesker du vil invitere til bloggen. Skriv dernæst en meddelelse til dem, du vil invitere. Vælg til slut ved afkrydsning hvilke rettigheder, du vil tildele de inviterede brugere og klik på Send.

Når du klikker på Send, vil en e-mail med et link blive sendt til hver af e-mailadresserne. Ved at klikke på dette link, kan de oprette en ny bruger:

Velkomstmeddelelse til nye blog-brugere.

Bemærk: Hvis en person, du inviterer, allerede har en bruger på en blog på dit domæne, vil han/hun kunne logge ind med passwordet fra den anden/de andre blog(s).

5.1: Dine inviterede venner

Under linket Invitér en ven (Invite friends) er der et andet link ; Vis venner (View friends). Klik på det for at se de brugere, der har tilmeldt sig din blog vha. det link, du sendte dem.

Se de venner der er tilknyttet din blog.

Du vil også kunne se brugere, som har tilmeldt sig igennem andre end dig.

6: Redigere din profil

Når du er logget ind, kan du klikke på Rediger under dit brugernavn for at ændre dit brugernavn, din e-mail eller din adgangskode.

Ændre dit viste navn eller e-mailadresse eller adgangskode.

For at ændre noget skal du indtaste din nuværende adgangskode. Klik på Gem (Save) når du er færdig.