Administration af blog

1: Slette en blog

Hvis du klikker på Slet (Delete), vil du blive bedt om at bekræfte sletningen.

Beslut og bekræft om du vil slette bloggen.

Hvis du klikker på Annuller (Cancel), vil du vende tilbage til listen over dine blogs. Hvis du klikker på Næste (Next), vil bloggen blive slettet.

NB: Mappen på din FTP vil ikke blive slettet, selvom du sletter en blog. Det er for at gemme de billeder eller filer, der er uploadet til bloggen.

2: Genskabe en blog

Klik på Genskab (Restore) hvis du ved et uheld er kommet til helt eller delvist at slette blogfilerne på din FTP.

3: Redigere en blog

Klik på Rediger (Edit) for at komme til redigeringsmenuen

Klik Rediger for at tilgå redigeringsmenuen.

3.1: Ændre Blognavn og url

Klik på Blog-detaljer (Blog Details) for at ændre bloggens navn og url. Det vil åbne blogoprettelsens første trin. Når du har valgt dit nye navn eller url, klik på Gem (Save) for at gå tilbage til redigeringsmenuen.

3.2: Ændre tidsindstillinger og anonyme brugeres tilladelser

For at ændre tidsindstillingerne og/eller de anonyme brugeres tilladelser klik på Diverse indstillinger. Dette vil åbne en side, der svarer til blogoprettelsens andet trin. Når du har ændret indstillingerne klik på Gem (Save) for at vende tilbage til redigeringsmenuen.

3.3: Ændre indstillinger for sprog

Som standard vil menuerne i din blog vises på det sprog, som den besøgendes browser bruger som standardsprog. Det vil f.eks. sige, at de fleste engelske besøgende vil se engelske menuer, imens franske besøgende vil se franske menuer. Hvis du i stedet ønsker, at alle dine besøgende skal se samme sprog, kan du specificere dette sprog.

Vælg sprog for bloggens besøgende.

Klik på Indstillinger for sprog (Language settings) for at ændre sprogindstillingerne og vælg den ønskede indstilling. Klik på Gem (Save) for at gemme denne indstilling.

Vælg det blog-sprog som du foretrækker til bloggen.

3.4: Ændre teksten ’Om mig’ og ’Om bloggen’

Klik på Om mig & Om bloggen (About me & About the blog) for at ændre teksterne Om mig og Om bloggen. Når du er færdig så klik på Gem (Save) for at vende tilbage til redigeringsmenuen.

3.5: Administrere brugere

Klik på Brugere & Tilladelser (Users & Permissions) for at administrere brugere på din blog. Det vil åbne en side, der svarer til blogoprettelsens fjerde trin.

Blog-administrationen lader dig tilføje brugere.

For hver bruger kan du:

• Rediger (Edit) - Skift brugernavn, e-mail og/eller brugertilladelser.
  • Slet (Delete) - Slet brugeren
  • Genskab (Restore) - Genskab adgangskoden og send den til brugerens e-mail

Klik på Tilføj bruger (Add user) for at oprette en ny bruger. Vælg derefter enten at tilføje en ny bruger ved at vælge Ny bruger (New user) eller at tilføje en eksisterende bruger ved at vælge Tilføj eksisterende bruger (Add existing user).

Tilføj en ny bruger til din blog.

Hvis du valgte Ny bruger (New user), indtast e-mailaddresse (e-mail), ønsket navn (name), og adgangskode (password) to gange.

Indtast informationer for blog-brugeren.

Hvis du valgte Tilføj eksisterende bruger (Add existing user), så vælg de brugere du ønsker fra listen over brugere på andre blogs, som dukker op efter klik på alternativknappen.

Vælg en ny eller en eksisterende blog-bruger.

Vælg til slut tilladelser for brugeren og klik på Gem (Save)

Tilpas blog-brugerens tilladelser.

3.6: Administrere kategorier

For at administrere kategorier på din blog klik på Kategorier (Categories). Det vil åbne en side, der svarer til blogoprettelsens femte trin. Først kan du oprette nye kategorier.

Indtast et kategorinavn.

Nedenfor kan du administrere dine eksisterende kategorier.

Administrer dine blog-kategorier.

For hver kategori har du flg. muligheder:

• Flyt op/Flyt ned (Move up/Move down) - Flytte kategorien op eller ned på listen
  • Rediger (Edit) - Ændre kategoriens navn
  • Slet (Delete) - Slette kategorien

3.7: Ændre skabelonen

For at ændre din blogs skabelon, klik på Vælg ny blog-skabelon (Select new blog template) for at gå til siden, der svarer til blogoprettelsens sjette trin. Her kan du vælge en skabelon fra skabelonbiblioteket for at ændre din blogs design (den nuværende skabelon vil være markeret med orange). Find skabelonen du ønsker og klik på Vælg (Select).

3.8: Ændre topbanneret

For at ændre din blogs topbanner klik på Skift topbanner/billede for den valgte skabelon (Change top banner/picture for the chosen template).

Du kan uploade dit eget billede ved at klikke på Upload nyt banner (Upload new banner).

Upload et nyt blog banner fra din computer.

Klik efter upload på Stræk billede (Stretch image) for at få billedet til at passe til standard bannerstørrelsen.

Vælg om det uploadede billede skal strækkes for at passe til standard-bannerstørrelsen.

Eller du kan vælge et af billederne i biblioteket ved at klikke på Gennemse (Browse).

Vælg et blog banner fra biblioteket.

Her kan du klikke på Vis (View) for at se en forhåndsvisning af en blog med dette banner eller klikke på Vælg (Select) for at vælge dette som dit topbanner.

Du kan se og vælge et banner-billede fra blog banner-biblioteket.

3.9: Ændre layout

Klik på Skift blog layout (Change the blog layout) for at ændre din blogs layout. Her kan du ændre farver, skrifttyper og skriftstørrelser for den valgte skabelon og gøre din blog unik.

Du kan ændre blog layout inklusive farver og skrifttyper.

Klik på feltet Farve (Color) nedenfor for at ændre farve på et element.

Ændre farven og skriftstørrelsen for din blog.

Du kan bruge cirklen til at vælge en ny farve og paletten til af vælge den præcise nuance.

Brug cirklen og paletten for at indstille en ny farve og nuance.

For at ændre skrifttype (font) og størrelse (size) vælg den foretrukne indstilling fra rullegardinmenuen. Ved nogle tekster kan du også vælge en Linjeafstand (Line heigth).

Vælg din foretrukne skrifttype og skriftstørrelse til din blog.

Klik på Nulstil (Reset to default) for at nulstille indstillingerne for et enkelt elements layout. Hvis du ønsker at nulstille alle indstillingerne for blog layoutet, klik da på Nulstil alle (Reset all) nederst på siden.

Nulstil alle layout-indstillinger for din blog.

I nogle blogskabeloner kan du vælge dit eget baggrundsbillede. For at ændre baggrundsbilledet klik på Upload billede (Upload image) og vælg et billede at uploade. Du kan vælge imellem fem forskellige indstillinger for baggrundsbilledet.

Vælg gentagelsesindstillinger for blog-baggrundsbillede.
  • repeat-x - Billedet vil blive gentaget horisontalt.
  • repeat-y - Billedet vil blive gentaget vertikalt.
  • repeat-x repeat-y - Billedet vil blive gentaget både horisontalt og vertikalt.
  • no-repeat - Billedet vil ikke blive gentaget.
  • none - Billedet vil ikke blive brugt, vælg dette for at fjerne et uploadet billede.

Når du har foretaget alle dine ændringer, rul da ned til bunden af siden og klik på Opdater (Update).

Klik på opdater for at gemme alle dine indstillinger.