Brug af Bix på Mac

Installer Bix på din Mac

Download softwaren og find filen OneComCloudDriveInstaller.pkg på din computer.

De downloadede filer er som standardopsætning gemt i dine Downloads-mappen. Hvis du er usikker på, hvor filen er gemt, skal du tjekke dine downloads-indstillinger i din browser.

Bemærk: Du skal bruge OS X 10.6 eller højere for at kunne installere Bix på din Mac.

Download One.com Cloud Drive til Mac.

Åbn filen OneComCloudDriveInstaller.pkg.

Åbn den downloadede fil på din Mac.

I OS X 10.7.5 og derover er der en ekstra sikkerhedsfunktion ved navn Gatekeeper. Som standardindstilling lader Gatekeeper dig kun installere applikationer, som er downloadet fra Mac App Store eller påført et Developer ID. Med Gatekeeper aktiveret, kan du ikke dobbeltklikke på One.com-installationsprogrammet for at begynde installationen.

Gatekeeperen kontrollerer downloadet software på din Mac.

Åbn kontekstmenuen ved enten at højreklikke eller trykke Ctrl, mens du klikker på filen.

Klik på Open i kontekstmenuen

Klik på Open igen for at bekræfte, at du ønsker at åbne den fil, du hentede fra One.com.

Bekræft åbningen af One.com-softwaren på din Mac

Klik på Continue for at fortsætte installationsprocessen.

Fortsæt installationen på din Mac.

Klik på Continue igen.

Klik på fortsæt igen på din Mac.

Klik på Agree for at acceptere betingelserne i software-licensaftalen.

Accepter licensaftalen for One.com Cloud Drive til Mac.

Klik på Install.

Begynd installationen af Cloud Drive på din Mac.

Afhængig af dine System Settings vil du muligvis blive bedt om at tillade ændringer.

Indtast den administrative adgangskode til computeren og klik på OK.

Bekræft installationen med din Mac-administrationskode.

Vent mens Bix-applikationen bliver installeret.

Vent mens Cloud Drive bliver installeret på din Mac.

Klik på Close for at forlade installationsvinduet

Luk installationsvinduet efter en fuldført installation på din Mac.

Login, indstil mapper til at synkronisere og vælg kryptering

Når installationen er fuldført, vil du blive bedt om at logge ind med din Bix-bruger.

I Bix login-vinduet skal du indtaste din e-mailadresse og adgangskode til din Bix-bruger og klikke på Login.

Bemærk: Husk at du først skal oprette et drev i One.com kontrolpanelet, inden du kan tilgå det via Bix-applikationen.

Log på Cloud Drive på din Mac.

Fra listen over drev skal du vælge det drev du ønsker at bruge og derefter klikke på Next.

Vælg Cloud Drive på den liste

Vælg den mappe på din Mac, du ønsker at synkronisere med Bix.

Du har to muligheder, når du vælger mapper, der skal synkroniseres:

Synkroniser/sikkerhedskopier under mapper (Anbefalet)
Kundevalg af mapper og kryptering (Avancerede brugere)

Når man bruger Recommended-muligheden, vil disse mapper blive valgt som standard:
Dokumenter, Billeder, Musik, Film og Skrivebord.

Klik på Next.

Du kan altid tilføje flere mapper, som du kan synkronisere på et senere tidspunkt. Du skal blot gå til sektionen "Tilføje flere mapper til synkronisering", som du finder senere i denne vejledning.

Vælg mapper på din Mac.

Når man vælger indstillingen Advanced Users ("Customer selection of folders and encryption"), anbefaler vi, at du bruger Server side encryption.

Klik på Next.

Vælg kryptering til Cloud Drive på din Mac.

Vælg de mapper, du vil tilføje til synkronisering.

Hvis du vil tilføje en mappe, der ikke i forvejen er vist, skal du klikke på Add another folder.

Tilføj flere mapper til synkronisering på din Mac.

Vælg den mappe du vil tilføje og klik på Open.

Vælg mapper og klik på Åben på din Mac.

Alle de mapper du har valgt at synkronisere, vil blive vist.

Klik på OK for at begynde synkroniseringen. Åbn derefter applikationen.

Bekræft valget af mapper ved at klikke på OK på din Mac.

Hold styr på filerne med File Viewer

File Viewer giver dig en oversigt over filer og mapper forbundet til Bix.

Oversigt over filer med Cloud Drives File Viewer på din Mac.

Klik på mappen for at se indholdet i Finder på din Mac.

Klik på mappe for at se indholdet på din Mac.

Ændre en synkroniseret mappes placering ved at vælge en ny sti

For at få vist eller tilpasse mappeindstillinger skal du klikke på enten statusikonet eller gearikonet placeret ved siden af navnet på mappen.

Klik på ikon for at ændre
  1. Klik på feltet med mappens sti.
  2. Ændre mappens placering ved at vælge en ny sti.
  3. Klik på Save.
  4. Placering for synkronisering af filer på din Mac.
  5. Vælg enten at Move (Recommended) eller Copy mappen til den nye placering, du har valgt.
  6. Klik på Save for at gemme mappens nye placering.
Vælg Flyt eller Kopier

Stop synkronisering af en synkroniseret mappe

Hvis du vil stoppe den aktive synkronisering af en mappe, skal du klikke på statusikonet eller gearikonet for at ændre indstillingerne.

Fjern markering af Sync to location, og klik på Save.

Stop synkroniseringen af en mappe på din Mac.

Statusikonet skifter farve fra grøn til hvid. Mappen vil ikke længere blive synkroniseret med din computer.

Farven på ikonet fortæller

Det er også muligt at stoppe synkroniseringen af en mappe ved at højreklikke på en mappe i File Viewer og vælge Cancel Sync.

Bemærk: Denne indstilling er kun tilgængelig, når en synkronisering er i gang.

Annuller synkronisering i kontekstmenuen på din Mac.

Synkroniser en mappe fra Bix med din Mac

Du kan downloade og begynde at synkronisere enhver mappe fra Bix til din Mac.

1. Lokaliser den mappe, du ønsker at synkronisere.
  2. Klik på det hvide statusikon for at aktivere synkroniseringen for den pågældende mappe.
  3. Vælg den placering på din computer, som du ønsker at synkronisere din mappe til.
  4. Klik på Save.
Synkroniser en mappe fra Cloud Drive til din Mac.

Synkroniser en mappe fra din Mac til Bix

Synkroniser mapper der er placeret lokalt på din computer til Bix:

1. Klik på Add folder to sync i Bix’ File Viewer.
  2. Vælg den mappe, du ønsker at tilføje til Bix
  3. Klik på Open.
Synkroniser en mappe fra din Mac til Cloud Drive.

Tilføje drev tilknyttet forskellige domæner

Du kan tilføje et andet drev ved at klikke på Add Drive og indtaste de loginoplysninger til drevet, som du ønsker at tilføje.

Hvis muligheden Add Drive ikke vises, skal du klikke på det stribede ikon for at vise ruden med fanerne. Vælg fanen Drives.

De drev du tilføjer, kan placeres på forskellige domæner.

Tilføj flere Cloud Drives tilknyttet forskellige domæner på din Mac.

Alle tilføjede drev vil blive vist under fanen Drives i File Viewer.

Tip: Skjul og vis ruden, der viser drevene ved at klikke på det stribede ikon.

Tilføjede Cloud Drives vil blive vist under fanen Drev på din Mac.

Genskabe mapper fra Bix

Du kan genskabe en mappe eller fil på drevet til din computer ved at klikke på Restore.

Genskab mapper fra Cloud Drive på din Mac.

Vælg det tidspunkt og den dato, du ønsker at genskabe til og klik på Refresh.

Vælg det tidspunkt du vil genskabe til på din Mac.

Vælg den mappe, du ønsker at genskabe.

Vælg den placering, du ønsker at placere den genskabte mappe på og klik på Open.

Klik på Restore.

Angiv den placering på din Mac

Ændre indstillinger for applikationen

Bix-applikationen har nogle funktioner, som kun kan tilgås ved at klikke på Bix-ikonet i menulinjen på din Mac.

Preferences - Bix-indstillinger på din computer.
Progress - viser status for synkroniseringer.
About - fortæller dig, hvilken version af Bix-softwaren din computer anvender.
Quit - ved at klikke på denne mulighed forlader du Bix-applikationen.
Brug menulinjen for at ændre præferencer for Cloud Drive på din Mac.

For at ændre Bix-indstillingerne på din computer skal du klikke på Bix-ikonet i menulinjen og klikke på Preferences.

Applications settings: muligheder for at skjule

Indstillinger for Cloud Drive program på din Mac.

Log: viser loggen for de seneste handlinger udført af applikationen. Hvis du vil åbne mappen med logfilerne, skal du klikke på Open Log Folder.

Vis loggen for Cloud Drive på din Mac.

Job settings: muligheder for at ændre standardplaceringer, der bruges til synkronisering.

Jobindstillinger for Cloud Drive på din Mac.

Filter Extensions: muligheder for at vælge hvilke filtyper og tilføjelse du vil ekskludere og inkludere under synkroniseringen.

Ekskluder filer fra synkronisering på din Mac.

Hurtig tilgang til Bix-muligheder med kontekstmenuen

Når Bix-applikationen kører, kan du højreklikke på hvilken som helst mappe på din computer for at tilgå Bix-kontekstmenuen. Kontekstmenuen giver dig hurtig adgang til indstillinger, der giver dig mulighed for deling og tilføjelse af filer og mapper til synkronisering.

Add to Sync: Du kan bruge kontekstmenuen for at sætte en ikke-synkroniseret mappe til at synkronisere med Bix.
Share As Link: Du kan bruge kontekstmenuen til at dele en synkroniseret mappe med hvem som helst. Du skal blot oprette et link til det indhold, du vil dele.
Show version: Denne indstilling giver dig hurtig adgang til de forskellige versioner af den tilgængelige fil.
Learn more and get Help: viderestiller dig direkte til vores hjemmeside, hvor du kan finde flere tips om, hvordan du bruger Bix og kontakte vores 24/7 live-chat-support.
Hurtig adgang til Cloud Drive-indstillinger via kontekstmenuen på din Mac.

Del filer fra kontekstmenuen

Højreklik på hvilken som helst synkroniseret fil eller mappe og klikke på Share As Link for at dele emnet.

Vælg hvor lang tid, du ønsker, at linket skal være aktivt, og klik på Create.

Vent venligst på at linket genereres.

Del filer fra kontekstmenuen på din Mac.

Linket vil blive vist, og du kan enten kopiere det eller sende en e-mail med linket til de personer, du vil dele det med.

Kopier viste link på din Mac.

Hvis du vælger Email, vil et program til oprettelse af meddelelser åbne.

Skriv en meddelelse til den person, du ønsker at dele filen med, indtast e-mailadressen, tilføj et emne og klik på Send.

Send e-mail med link for at dele filer fra din Mac.

Afinstaller Bix på din Mac

Du kan afinstallere Bix-softwaren på din Mac ved at køre Uninstalleren.

Download Uninstalleren til Bix på Mac

Udpak filen, du netop har downloadet, og åben Bix Uninstaller.

Afinstaller Cloud Drive på din Mac.

På nyere versioner af OS X bliver du måske nødt til at åbne filen fra kontekstmenuen i stedet for blot at klikke på filen.

Klik på Open i dialogboksen, der vises.

Bekræft åbning af uninstaller på din Mac.

Bekræft at du ønsker at afinstallere Bix-softwaren ved at klikke på Yes.

Bekræft afinstallationen af dit Cloud Drive på din Mac.

Uninstalleren starter, og du vil blive bedt om at bekræfte afinstallationen af Bix-softwaren ved at indtaste computerens administrationskode.

Klik på OK.

Bekræft ved at indtaste administrationskoden på din Mac.

Beslut om du ønsker at beholde Bix-mappen og dennes indhold på din computer ved at klikke på Yes eller No.

Beslut om du vil beholde Cloud Drive-mappens indhold på din Mac.

Du vil modtage en besked, der bekræfter at afinstallationen er fuldført.

Klik på Quit.

Forlad uninstalleren på Cloud Drive på din Mac.

Fjern Uninstaller fra din computer ved at trække Uninstaller til papirkurven.

Find flere Bix-tips på vores support-side.