Administrer dine DNS-indstillinger

Hvad er DNS?

DNS er en forkortelse for Domain Name System. I bund og grund er det en protokol, som er beregnet til at viderestille dit domæne eller dele af det et andet sted hen. For eksempel kan du viderestille til en anden server, IP-adresse, et andet domæne eller mail-server. Du kan administrere DNS-indstillingerne i Kontrolpanelet.

Viderestille et domæne til en anden IP-adresse (A record)

En A record bruges til at viderestille et (sub)domæne til en IP-adresse. For at viderestille dit domæne, hostet hos One.com til en IP-adresse, som du har modtaget, skal du lave nogle ændringer i dit webhotels Kontrolpanel. Log ind på dit Kontrolpanel på www.one.com og klik på DNS Advanced.

Klik på DNS avanceret ikonet

Tjek boksen for Advanced web DNS settings

Klik på Update

Klik på Update-knappen

Under Standard web DNS settings skal du deaktivere følgende to records:

example.com og www.example.com

example.com er dit domæne, hostet af One.com.

Disse er den øverste og den nederste record på listen:

Deaktiver standard web DNS-indstillinger

Klik på Approve for at bekræfte.

Godkend denne indstilling

Opret under Personal web DNS settings de to nye records begyndende med www.example.com

Indtast www i boksen til venstre

Vælg A i dropdown-menuen i midten.

Indtast den IP, du har modtaget i boksen til højre, for eksempel 127.0.0.1

Indtast IP-adressen

Klik på Add DNS setting

Klik for at tilføje DNS-indstillingen

Den første nye record er nu færdig.

For at oprette den anden record skal den venstre boks være tom.

Vælg A i dropdown-menuen i midten.

Indtast igen den IP, du har modtaget i boksen til højre, for eksempel 127.0.0.1

Klik til sidst på Add DNS setting

Tilføj yderligere en DNS record

Du har nu sat dit domæne op til at sende dets trafik videre til dit eksterne webhotel. Disse ændringer vil være mindst 90 minutter om at træde i kraft.

DNS-viderestillingen er gennemført.

Når som helst du ønsker at bruge standard DNS-indstillingerne for dit domæne, skal du blot klikke på Reset Web DNS. Dette vil nulstille alle indstillinger til standard.

Nulstil Web DNS

Viderestille et domæne med et CNAME

Et CNAME er et IP-alias, der er nyttigt, hvis du vil viderestille mange navne (for eksempel subdomæner) til den samme IP-adresse. Et CNAME binder et navn til en A-record. I stedet for at lave adskillige A-records kan du oprette CNAMEs, som er bundet til én A-record. Fordelen ved et CNAME er, at hvis du på et tidspunkt har brug for at ændre din servers IP-adresse, skal du kun ændre A-recordens IP-adresse for også at ændre IP for dine CNAMEs.

For at viderestille dit domæne, som er hostet hos One.com til et CNAME, skal du lave nogle ændringer i dit webhotels Kontrolpanel. Log ind på dit Kontrolpanel på www.one.com og klik på DNS advanced.

Klik på DNS avanceret ikonet

Tjek boksen for Advanced web DNS settings

Klik på Update

Klik på Update-knappen

Deaktiver de følgende to records under Standard web DNS settings:example.com og www.example.com

example.com er dit domæne, hostet af One.com.

Disse er den øverste og den nederste record på listen:

Deaktiver standard web DNS-indstillinger

Klik på Approve for at bekræfte.

Godkend denne indstilling

Opret de to nye records under Personal web DNS settings begyndende med www.example.com

Indtast www i boksen til venstre

Vælg CNAME i dropdown-menuen i midten.

Indtast det CNAME, du har modtaget (eller oprettet) i boksen til højre, for eksempel cname.domain.com.

Indtast CNAME

Klik på Add DNS setting

Den første nye record er nu færdig.

CNAME record blev oprettet.

For at oprette den anden record skal den venstre boks være tom.

Vælg Web forward i dropdown-menuen i midten.

Indtast dit domæne med www. i boksen til højre, for eksempel www.example.com

Klik til sidst på Add DNS setting

Et CNAME bruges til www.example.com, og en web forward bruges til example.com.

Opsæt web forwarden for dit domæne

Du har nu sat dit domæne op til at sende dets trafik videre til dit eksterne webhotel. Disse ændringer vil være mindst 90 minutter om at træde i kraft.

Web forwarden og CNAME opsætningen er færdig.

Når som helst du ønsker at bruge standard DNS-indstillingerne for dit domæne, skal du blot klikke på Reset Web DNS. Dette vil nulstille alle indstillinger til standard.

Nulstil Web DNS

Viderestille et domæne med en web forward eller et web alias

En web forward bruges til at viderestille besøgende fra et domæne til et andet. Hvis du for eksempel opretter en web forward fra example.com til anotherdomain.com, vil enhver, der tilgår example.com automatisk blive viderestillet til anotherdomain.com.

Et web alias gør det samme, bortset fra at URLen i browseren stadig vil være example.com, selvom det indhold, der vises, vil være det på anotherdomain.com.

For at viderestille dit domæne, som er hostet hos One.com med en web forward eller et web alias, skal du lave nogle ændringer i dit webhotels Kontrolpanel. Log ind på dit Kontrolpanel på www.one.com og klik på DNS advanced.

Klik på DNS avanceret ikonet

Tjek boksen for Advanced web DNS settings

Klik på Update

Klik på Update-knappen

Deaktiver de følgende to records under Standard web DNS settings: example.com og www.example.com

example.com og www.example.com example.com er dit domæne, hostet hos One.com.

Disse er den øverste og den nederste record på listen:

Deaktiver standard web DNS-indstillinger

Klik på Approve for at bekræfte.

Godkend denne indstilling

Opret under Personal web DNS settings de to nye records begyndende med www.example.com, hvor www.example.com, er dit domæne, hostet af One.com.

Indtast www i boksen til venstre

Vælg Web forward eller Web alias i dropdown-menuen i midten.

Indtast det domænenavn, du vil viderestille dit domæne til i den højre boks, for eksempel domain.com.

Klik på Add DNS setting

Den første nye record er nu færdig.

Vælg Web alias eller Web forward for den første record

For at oprette den anden record skal den venstre boks være tom.

Vælg Web forward eller Web alias i dropdown-menuen i midten.

Indtast det domænenavn, du vil viderestille dit domæne til i den højre boks, for eksempel domain.com.

Klik til sidst på Add DNS setting.

Vælg Web alias eller Web forward for den anden record

Du har nu sat dit domæne op til at sende dets trafik videre til dit eksterne webhotel. Disse ændringer vil være mindst 90 minutter om at træde i kraft.

Web forward eller Web alias opsætningen er gennemført

Når som helst du ønsker at bruge standard DNS-indstillingerne for dit domæne, skal du blot klikke på Reset Web DNS. Dette vil nulstille alle indstillinger til standard.

Nulstil Web DNS

Ændre MX records (Mail DNS)

En MX-record er et mail DNS værktøj. Ændring af MX-records bliver relevante, hvis du vil bruge din egen mail-server som for eksempel Microsoft Exchange Server. Her antager vi eksempelvis, at du har din mail-server på IP-adressen 123.123.123.123.

For at ændre MX records, skal du lave nogle ændringer i dit webhotels Kontrolpanel. Log ind på dit Kontrolpanel på www.one.com og klik på DNS advanced.

Klik på DNS avanceret ikonet

Tjek boksen for Advanced web DNS settings

Klik på Update

Klik på Update-knappen

Opret en ny record ved navn mail under Advanced web DNS settings

Indtast mail i den venstre boks.

Vælg A i dropdown-menuen i midten.

Indtast den pågældende IP, for eksempel 123.123.123.123

Opsæt web forwarden for dit domæne

Klik på Switch to Mail DNS settings.

Skift til Mail DNS-indstillinger

Vælg Setup different mail servers (advanced) og klik på Update.

Opsæt andre mail-servere

Klik på Approve for at fortsætte opsætningen af brugerdefinerede mail-servere.

Godkend for at opsætte brugertilpassede mail-servere

Indtast mail.example.com i Server, hvor mail er din nyligt oprettede A record og example.com er dit domæne, hostet af One.com.

Indtast 10 i Value.

Klik til sidst på Add DNS setting.

Tilføj personlige mail DNS-indstillinger

Du har nu sat din mail op til at bruge en brugerdefineret mail-server. Disse ændringer vil være mindst 90 minutter om at træde i kraft.

Hvis du vil bruge en eller flere backup mail-servere, kan du oprette yderligere MX records. De skal tildeles forskellige værdier, og den med lavest værdi vil modtage en anmodning først. Hvis en server ikke svarer vil den næste højere værdi modtage en anmodning osv. Ved at bruge værdierne 10, 20, 30 etc. er det let at oprette flere MX records uden at skulle ændre de eksisterende MX records.

Når som helst du ønsker at bruge One.coms mail servere til dit domæne, skal du blot klikke på Reset Mail DNS. Dette vil nulstille alle indstillinger til standard.

Nulstil Mail DNS