Administrer dine DNS-indstillinger

Hvad er DNS?

DNS er en forkortelse af domænenavnssystem. Dette system bruges til at viderestille dit domæne eller subdomæne til et andet sted. Du kan viderestille til en anden server, IP-adresse, et andet domæne eller en mailserver. Du kan administrere DNS-indstillingerne i kontrolpanelet.

Sådan får du adgang til indstillingerne for DNS:

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
Tilgå dine DNS indstillinger i kontrolpanelet.

Viderestilling af et domæne ved hjælp af omdirigering

Du kan omdirigere de besøgende fra dit domæne til et andet websted. Du behøver blot at kende adressen på det websted, du vil omdirigere til. Herefter skal du beslutte, hvilken webadresse du vil vise i browserens adresselinje.

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
  3. Vælg Redirect i menuen.
  4. Indtast adressen på det websted, du vil viderestille til.
  5. Markér afkrydsningsfeltet, hvis du vil vise dette domæne i browserens adresselinje.
  6. Klik på Save.

Domænet omdirigerer nu til den adresse, du har indtastet. Husk, at det kan tage op til 90 minutter, før ændringerne træder i kraft.

Nemme viderestillinger i dit kontrolpanel.

Viderestilling af et domæne ved hjælp af en web forward eller et webalias

En web forward bruges til at omdirigere besøgende fra et domæne til et andet. Et webalias har samme funktion, men bevarer domænet i webadressen.

I dette eksempel vil vi oprette en web forward fra example.com til anotherdomain.com. Alle, der indtaster example.com, omdirigeres herefter til anotherdomain.com.

Et webalias har samme funktion, men webadressen i browserens adresselinje er example.com. Alligevel er det indhold, der vises, fra anotherdomain.com.

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
  3. Vælg Web DNS i menuen.
  4. Du skal oprette to nye records under Personal web DNS settings.
    Begynd med www.example.com, hvor example.com er dit domæne, der hostes af One.com.
  5. I det venstre felt for hostname skal du skrive www.
  6. Vælg Web forward eller Web alias i rullegardinmenuen.
  7. I feltet for Destination skal du skrive det domænenavn, som du vil viderestille domænet til.
    I dette eksempel anotherdomain.com.
  8. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme dine indstillinger.
    Standardindstillingerne deaktiveres automatisk.
    Den første nye record er nu oprettet.
  9. Ved den anden record skal du lade det venstre felt for hostname stå tomt.
  10. Vælg Web forward eller Web alias i rullegardinmenuen.
  11. I feltet for destination skal du skrive det domænenavn, du vil viderestille dit domæne til.
    I dette eksempel anotherdomain.com.
  12. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme indstillingerne.
    Standardindstillingerne deaktiveres automatisk.
    Den anden record er nu oprettet.

Domænet omdirigerer nu til den adresse, du har angivet. Husk, at det kan tage op til 90 minutter, før ændringerne træder i kraft.

Når du vil bruge DNS-standardindstillingerne for dit domæne, der hostes af One.com, skal du blot klikke på Nulstil Web-DNS nederst til venstre. Herefter nulstilles alle indstillingerne til standardindstillingerne.

Web Forward og Web Alias i dit kontrolpanel.

Viderestilling af et domæne til en anden IP-adresse (A-record)

En A-record bruges til at sende trafik fra et domæne eller et subdomæne til en IP-adresse.

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
  3. Vælg Web DNS i menuen.
  4. Under Personal web DNS settings skal du oprette to nye records: example.com og www.example.com. Begynd med www.example.com, hvor example.com er dit eget domæne, der hostes af One.com.
  5. Skriv www i feltet til venstre.
  6. Vælg A i rullegardinmenuen.
  7. I feltet for Destination skal du indtaste IP-adressen.
    I dette eksempel 127.0.0.1.
  8. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme indstillingerne.
    Standardindstillingerne deaktiveres automatisk.
    Den første nye record er nu oprettet.
  9. Lad feltet til venstre være tomt for den anden record.
  10. Vælg A i rullegardinmenuen.
  11. I feltet for Destination skal du indtaste IP-adressen.
    I dette eksempel 127.0.0.1.
  12. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme indstillingerne.
    Standardindstillingerne deaktiveres automatisk.

Domænet omdirigerer nu til den adresse, du har indtastet. Husk, at det kan tage op til 90 minutter, før ændringerne træder i kraft.

Når du vil bruge DNS-standardindstillingerne for dit domæne, der hostes af One.com, skal du blot klikke på Nulstil Web-DNS nederst til venstre. Herefter nulstilles alle indstillingerne til standardindstillingerne.

Tilføj A records i dit kontrolpanel.

Viderestilling af et domæne ved hjælp af en AAAA-record

En AAAA-record får et domæne eller et subdomæne til at pege på en IPv6-adresse. AAAA-recorden svarer til A-recorden, men peger på en IPv6-adresse i stedet for en IPv4-adresse.

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
  3. Vælg Web DNS i menuen.
  4. Under Personal web DNS settings skal du oprette to nye records: example.com og www.example.com. Begynd med www.example.com, hvor example.com er dit eget domæne, der hostes af One.com.
  5. Skriv www i feltet til venstre.
  6. Vælg AAAA i rullegardinmenuen.
  7. I feltet for Destination skal du indtaste IP-adressen.
    I dette eksempel fe80::fab1:56ff:fede:6136.
  8. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme indstillingerne.
    Standardindstillingerne deaktiveres automatisk.
    Den første nye record er nu oprettet.
  9. Lad feltet til venstre være tomt for den anden record.
  10. Vælg AAAA i rullegardinmenuen.
  11. I feltet for Destination skal du indtaste IP-adressen.
    I dette eksempel fe80::fab1:56ff:fede:6136.
  12. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme indstillingerne.
    Standardindstillingerne deaktiveres automatisk.

Domænet omdirigerer nu til den adresse, du har angivet. Husk, at det kan tage op til 90 minutter, før ændringerne træder i kraft.

Når du vil bruge DNS-standardindstillingerne for dit domæne, der hostes af One.com, skal du blot klikke på Nulstil Web DNS nederst til venstre. Herefter nulstilles alle indstillingerne til standardindstillingerne.

Tilføj AAAA records i dit kontrolpanel.

Viderestilling af et domæne ved hjælp af CNAME

Et CNAME (kanonisk navn) er en record, der bruges til at angive et domænenavn som et alias for et andet domæne.

Med et CNAME kan du viderestille domæner (og deres subdomæner) til den samme IP-adresse. Et CNAME knytter et navn til en A-record. Du kan i stedet for at oprette adskillige A-records oprette CNAME-records og knytte dem til én A-record.

Fordelen er, at når du vil ændre IP-adressen, skal du blot ændre IP-adressen for den pågældende A-record. Denne handling ændrer også IP-adressen for alle CNAME-records.

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
  3. Vælg Web DNS i menuen.
  4. Under Personal web DNS settings skal du oprette to nye records: example.com og www.example.com. Begynd med www.example.com, hvor example.com er dit eget domæne, der hostes af One.com.
  5. I feltet for Hostname skal du skrive www.
  6. Vælg CNAME i rullegardinmenuen.
  7. I feltet for Destination skal du indtaste det CNAME, du har modtaget (eller oprettet).
    I dette eksempel cname.domain.com.
  8. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme dine indstillinger.
    Den første nye record er nu oprettet.
  9. Lad feltet for Hostname være tomt for den anden record.
  10. Vælg Web forward i rullegardinmenuen.
  11. I feltet for destination skal du indtaste dit domæne med www.
    I dette eksempel www.example.com.
  12. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme indstillingerne.
    Den anden record er nu oprettet.

Domænet omdirigerer nu til den adresse, du har angivet. Husk, at det kan tage op til 90 minutter, før ændringerne træder i kraft.

Bemærk! Du kan ikke føje et CNAME til rodniveauet for et domæne. Af samme årsag bruges et CNAME for www.example.com, og en web forward bruges for example.com.

Når du vil bruge DNS-standardindstillingerne for dit domæne, der hostes af One.com, skal du blot klikke på Nulstil Web DNS nederst til venstre. Herefter nulstilles alle indstillingerne til standardindstillingerne.

Tilføj CNAME i dit kontrolpanel.

Tilføjelse af TXT-records

TXT-records bruges til at indsætte vilkårlig tekst i en DNS-record. Disse records bruges ikke til at dirigere trafik, men til at tilvejebringe nødvendig information til eksterne kilder.

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
  3. Vælg Web DNS i menuen.
  4. Indtast en værdi i feltet Hostname.
  5. Vælg TXT i rullegardinmenuen.
  6. Indtast et tidspunkt for TTL.
  7. Indtast en værdi for Prioritet.
  8. Indtast den tekst, du vil tilføje, i Destination.
  9. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme indstillingerne.

TTL (time-to-live) angiver, hvor lang tid en record gemmes i cachen på en DNS-server, hos f.eks. din internetudbyder. TTL angives i sekunder, og den lavest mulige værdi er 3600 sekunder (1 time). Hvis du lader feltet stå tomt, er standardværdien 3600 sekunder.

Prioritet er prioriteten for destinationshosten. Jo lavere en værdi, desto mere foretrukket er hosten. Standardværdien er 0, hvis du lader feltet stå tomt.

Når du vil bruge DNS-standardindstillingerne for dit domæne, der hostes af One.com, skal du blot klikke på Nulstil Web DNS nederst til venstre. Herefter nulstilles alle indstillingerne til standardindstillingerne.

Tilføj TXT records i dit kontrolpanel.

Tilføjelse af SRV-records

En SRV-record bruges til at angive placeringen med et hostnavn og en port.

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
  3. Vælg Web DNS i menuen.
  4. Indtast en værdi i feltet Hostname
    Brug formatet: _service._protocol.name.
  5. Vælg SRV i rullegardinmenuen.
  6. Indtast et tidspunkt for TTL.
  7. Indtast en værdi for Prioritet.
  8. Indtast den tekst, du vil føje til Destination
    Brug formatet: weight port target
  9. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme indstillingerne.

Generelt format for SRV-records

_service._protocol.name. TTL class SRV priority weight port target.

Format for SRV-records i kontrolpanelet:

Hostname: _service._protocol.name

TTL: numerisk værdi angivet i sekunder

Prioritet: numerisk værdi

Destination: weight port target

TTL (time-to-live) angiver, hvor lang tid en record gemmes i cachen på en DNS-server, hos f.eks. din internetudbyder. TTL angives i sekunder, og den lavest mulige værdi er 3600 sekunder (1 time). Hvis du lader feltet stå tomt, er standardværdien 3600 sekunder.

Prioritet er prioriteten for destinationshosten. Jo lavere en værdi, desto mere foretrukket er hosten. Standardværdien er 0, hvis du lader feltet stå tomt.

Når du vil bruge DNS-standardindstillingerne for dit domæne, der hostes af One.com, skal du blot klikke på Nulstil Web DNS nederst til venstre. Herefter nulstilles alle indstillingerne til standardindstillingerne.

Tilføj SRV records i dit kontrolpanel.

Ændring af MX-records (Mail DNS)

En MX-record bruges til at tilføje din egen mailserver. Du kan også angive en værdi til prioritering af maillevering, hvis der er flere tilgængelige mailservere.

I dette eksempel antager vi, at du har din mailserver på IP-adressen 123.123.123.123.

1. Log på kontrolpanelet.
  2. Klik på DNS.
  3. Vælg Web DNS i menuen.
  4. Opret en ny record ved at skrive mail i den venstre felt for Hostname.
  5. Vælg A i rullegardinmenuen.
  6. I feltet for Destination skal du indtaste IP-adressen.
    I dette eksempel: 123.123.123.123.
  7. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme den nye record.
    Nu er A-recorden oprettet.
    Herefter skal du tilføje MX-recorden.
  8. Vælg Mail DNS i menuen.
  9. Tilføj en ny MX-record ved at skrive mail.example.com i feltet Destination.
    Det er den A-record, du lige har oprettet, og example.com er dit domæne, der hostes af One.com.
  10. Skriv 10 i Prioritet.
  11. Klik på plus-ikonet (+) for at gemme den nye record.

Dit domæne er nu konfigureret til at bruge en brugerdefineret mailserver. Husk, at det kan tage op til 90 minutter, før ændringerne træder i kraft.

Prioritet er prioriteten for destinationshosten. Jo lavere en værdi, desto mere foretrukket er hosten. Standardværdien er 0, hvis du lader feltet stå tomt.

Backup-mailservere: Hvis du vil bruge backup-mailservere, skal du oprette ekstra MX-records. Giv dem forskellige prioriteter, hvorefter den med den laveste værdi bliver anmodet først. Hvis en server ikke svarer, anmodes den næste server med et højere nummer. Hvis du bruger værdierne 10, 20, 30 osv. for Prioritet, er det nemt at oprette flere MX-records uden at ændre de eksisterende MX-records.

Når du vil bruge One.coms mailservere til dit domæne, skal du blot klikke på Nulstil Mail DNS nederst til venstre. Herefter nulstilles alle indstillingerne til standardindstillingerne.

Tilføj MX records i dit kontrolpanel.