Hvad er PHP safe mode og open basedir?

At køre PHP i safe mode er en udbredt sikkerhedsforanstaltning hos webhostingudbydere. Safe mode resulterer dog ofte i alvorlige begrænsninger og nedsat ydelse. Vi ønsker at tilbyde vores kunder så meget af funktionaliteten i PHP som muligt og samtidig prioritere sikkerhed højt.

One.coms servere kører med safe mode slået fra og open basedir slået til.

For at sikre at kun legitime scripts bliver kørt på vores kunders webhoteller, har vi slået open_basedir til. Open_basedir er en sikkerhedsfunktion i PHP som definerer placeringer eller stier fra hvilke, PHP har tilladelse til at tilgå filer.

Følgende PHP-funktioner er blevet deaktiveret af One.com:

• disk_total_space
  • diskfreespace
  • exec
  • system
  • popen
  • proc_open
  • proc_nice
  • shell_exec
  • passthru
  • dl
  • set_time_limit og det femte parameter i mail().

Ethvert script, som virker under PHP i safe mode, vil generelt virke på et webhotel hos One.com.

Yderligere information om open_basedir hos php.net