Hvad er kryptering?

Kryptering benyttes til at beskytte data mod uautoriseret adgang ved at gøre det ulæseligt for enhver der ikke har en speciel nøgle

Hvad er server-side kryptering?

Server-side kryptering finder sted på serveren, før dataene placeres i Bix ved hjælp af en AES-CBC 128-bit krypteringsnøgle. Med server-side kryptering får du stor fleksibilitet da du udover at have adgang til dine private data fra din computer, Android mobil eller iPhone/iPad også kan tilgå dine data fra en hvilken som helst browser.

Hvad er client-side kryptering?

Client-side kryptering betyder, at i tillæg til server-side krypteringen, vil en anden kryptering også finde sted på din computer, iPhone, iPad eller Android mobil. Client-side krypteringen vil dog ikke kryptere filernes metadata på klienten. Metadata er al informationen om den aktuelle fil, såsom navn og størrelse.

Generelt anbefaler vi ikke client-side krypteringen. Årsagen til dette er, at såfremt du glemmer din krypteringsnøgle, kan nøglen ikke genskabes. Som følge af dette kan dine data på Bix blive ubrugelige. Client-side krypteringen benytter AES-256.